Sundae Guk tálalva friss zöldhagymával

Sundae Guk

A Sundae Guk egy hagyományos koreai leves, amely füstölt vér kolbászt (sundae-t) tartalmaz, és gazdag, húsos alaplével készül. Az étel a koreai konyha egyik kedvelt fogása, különösen télen, amikor a meleg, tápláló levesek keresettek. A sült zöldségekkel és szójaszószos lével készült leves ínycsiklandó és gazdag, különleges ízvilággal. Az étel lényege a húsos alaplé és a füstölt kolbász harmóniája.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sundae (koreai vér kolbász)
200 g Marhahús
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk. Friss gyömbér
2 ek. Szójaszósz
1 csipet
1 csipet Bors
1 l Víz
100 g Tészta (pl. rizstészta)
1 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd fel apróra, és egy nagy lábasban tedd fel főni a vízbe. Főzd 10 percig, hogy kioldódjanak az ízek.

    A marhahús puhítása érdekében használhatsz lassú főzőt is, hogy a hús sokáig főjön, és még ízletesebb legyen.

    2

    A sundae-t (koreai vér kolbászt) is tedd bele a lábasba. Adj hozzá fokhagymát és gyömbért, majd folytasd a főzést további 20 percig.

    A sundae ízét kiemeli, ha nemcsak vízben, hanem szójaszószban is megfőzöd.

    3

    A hagymát vágd fel, és pirítsd meg egy serpenyőben kevés olajon, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagyma pirítása extra ízt ad az ételnek, ami jobban kiemeli a fűszereket.

    4

    Ha a hús megpuhult, add hozzá a főzéshez a pirított hagymát, szójaszószt, sót és borsot. Főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A szójaszósz ad egy gazdag ízt a levesnek, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl sós!

    5

    Ezután add hozzá a rizstésztát és főzd 5-7 percig, amíg a tészta megpuhul.

    A rizstészta gyorsan fő, ezért ügyelj rá, hogy ne főzd túl, különben elpuhul.

    6

    Tálald a kész Sundae Guk-ot friss zöldhagymával díszítve.