Sundubu Jjigae tálalva egy mély tálban, friss zöldhagymával és tojással

Sundubu Jjigae

A Sundubu Jjigae egy hagyományos koreai étel, amely a könnyed tofu és a gazdag, fűszeres alaplé tökéletes kombinációja. Ezt az ételt gyakran fogyasztják hideg napokon, mivel a meleg leves nemcsak tápláló, hanem igazi ínycsiklandó élményt is nyújt. Az étel kulcseleme a lágy tofu, amely a forró levesben puhává válik. A gochujang fűszeres paszta pedig melegséget ad a levesnek, amit az egész család élvezhet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Sundubu (lágy tofu)
150 g Marhahús
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Koreai pirospaprika paszta (gochujang)
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Szójaszósz
600 ml Víz
1 db Hagyma
4 db Curry levél
2 szál Zöldhagyma
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd apró darabokra, és tedd egy serpenyőbe, amiben közepes lángon olvasztasz egy evőkanál szezámolajat.

    A húsdarabokat érdemes egyenletes méretűre vágni, hogy gyorsan és egyenletesen süljenek.

    2

    Pirítsd a marhahúst 3-4 percig, amíg meg nem pirul. Közben adj hozzá apróra vágott fokhagymát és hagymát.

    Ha a fokhagyma megpirul, gyorsan válik keserűvé, így figyelj, hogy ne hagyd sokáig a serpenyőben.

    3

    Add hozzá a koreai pirospaprika pasztát (gochujang), majd keverd el alaposan a hússal és a zöldségekkel.

    A gochujang fokozza a leves fűszerességét, de ha nem szereted túl erősen, kevesebbet is használhatsz belőle.

    4

    Öntsd rá a vizet és a szójaszószt, majd forrald fel az egészet. Ekkor tedd bele a curry leveleket.

    A szójaszósz sós ízt ad, így ne sózd túl a levest, ha szeretnéd szabályozni az ízeket.

    5

    Amikor felforrt a leves, tedd bele a lágy tofut, és főzd még 10 percig. A tofu ne essen szét, próbálj meg egyben tartani egy-két nagyobb darabot.

    Ha tofuhelyettesítőt használsz, ügyelj arra, hogy az is megfelelő állagot adjon a levesnek!

    6

    Verj fel egy tojást, és öntsd a leves tetejére, majd add hozzá a zöldhagymát, amit apróra vágtál.

    A tojás sűríti és gazdagítja az ízeket. Ne keverd meg, hagyd, hogy a tojás egészben főjön a leves tetején!

    7

    Főzd még pár percig, amíg a tojás megfő. A zöldhagyma frissessége jól kiegészíti a fűszeres levest.

    A zöldhagymát frissen hozzáadva tálalás előtt még ízesebbé válik a leves.