Sururu citromlével, friss tengeri étel petrezselyemmel tálalva

Sururu citromlével

A Sururu egy hagyományos brazil tengeri étel, amely a friss kagylókat citromos fokhagymás mártásban készítik el. Az étel a brazíliai partvidékeken vált népszerűvé, ahol a tengeri gyümölcsök alapvető részét képezik a mindennapi étkezéseknek. A citrom és a fokhagyma frissítő hatása tökéletesen passzol a sururu természetes ízéhez, és egy igazán különleges ételt eredményez. Az étel gyorsan elkészíthető, mégis gazdag ízeket kínál, így ideális választás egy könnyed vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sururu kagyló
1 l Víz
2 db Citrom
2 gerezd Fokhagyma
50 g Vaj
1 ág Petrezselyem
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sururu kagylót tisztítsuk meg alaposan, eltávolítva minden homokot vagy szennyeződést. Ha szükséges, egy kefével dörzsöljük át a kagylókat.

    A tisztítás során ügyeljünk arra, hogy ne törjük el a kagylóhéjat, mert az íze könnyen elvész.

    2

    A vizet forraljuk fel egy nagy fazékban, és adjuk hozzá a sót. Amikor a víz forr, tegyük bele a sururu kagylókat és főzzük 5-7 percig, amíg a kagylók ki nem nyílnak.

    Ne főzd túl a kagylókat, mert akkor keménnyé válhatnak. Ha a kagyló nem nyílik ki, ne fogyaszd el!

    3

    Amíg főnek a kagylók, a fokhagymát finomra vágjuk. A citromokat felezzük el, és facsarjuk ki a levüket. A petrezselymet apróra vágjuk.

    A citrom frissessége nagyon fontos, hogy ne keseredjen meg az étel!

    4

    Egy serpenyőben olívaolajat és vajat hevítünk. Amikor a vaj felolvadt, adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk üvegesre.

    A fokhagymát ne hagyjuk megégni, mert keserű lesz – a közepes hőfok ideális!

    5

    Miután a fokhagyma üvegesedett, öntsük bele a citrom levét és hagyjuk egy kicsit felforrni, hogy a lé ízesítse a vajat és az olívaolajat.

    A citromléhez egy csipetnyi cukrot is adhatunk, hogy lágyítsuk az ízt, de ne túl sokat!

    6

    A megfőtt sururu kagylókat szűrjük le, és adjuk hozzá a serpenyőben lévő citromos fokhagymás keverékhez. Keverjük össze alaposan, hogy minden kagylót bevonjon a mártás.

    Ha szükséges, egy kis főzővizet is hozzáadhatunk a mártáshoz, hogy szaftosabb legyen.

    7

    Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel, és a tetejére frissen őrölt borsot adunk.

    Friss petrezselyem helyett használhatsz koriandert, ha jobban szereted.