A quinoát alaposan öblítsd át, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt, amíg megpuhul és felszívja a folyadékot.
A quinoa átöblítése eltávolítja a keserű ízű szaponinokat.
A sütőtököt hámozd meg, kockázd fel, majd egy serpenyőben vagy sütőben süsd meg 15-20 percig, amíg megpuhul és kissé karamellizálódik.
A sütőben sütéshez terítsd el a sütőtököt egy sütőpapírral bélelt tepsire, és locsold meg egy kevés olívaolajjal. A serpenyőben sütéshez használj egy kevés kókuszolajat.
A tofut vágd kockákra, és egy serpenyőben közepes lángon 1 evőkanál kókuszolajon süsd aranybarnára kb. 5 perc alatt.
A tofu sütése előtt nyomkodd ki belőle a felesleges vizet, hogy ropogósabb legyen. Ehhez tekerd papírtörlőbe, és helyezz rá nehezéket 15-20 percre.
A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze, a kaliforniai paprikát vágd vékony csíkokra.
A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek.
Egy wokban vagy nagy serpenyőben hevítsd fel a maradék kókuszolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát 2-3 percig.
A wokban való pirítás gyorsabb és egyenletesebb sütést eredményez.
Add hozzá a fokhagymát, a curryt és a kaliforniai paprikát, majd keverd össze, és pirítsd további 3 percig.
A curryt pirítsd egy kicsit a hagymával és a fokhagymával, hogy az ízei jobban kibontakozzanak.
Tedd hozzá a megsült sütőtököt, majd öntsd hozzá a szójaszószt és a lime levét, hogy az ízek összeérjenek.
A szójaszósz helyett használhatsz tamarit, ha gluténmentes diétát követsz.
Keverd hozzá a megfőtt quinoát és az aranybarnára sült tofut, majd hagyd 2-3 percig pirulni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A tofu pirításakor ügyelj, hogy ne égjen meg. Használj tapadásmentes serpenyőt.
A tahinit egy kis tálban keverd el 1-2 evőkanál vízzel, hogy selymes, folyékony állagú mártást kapj.
A tahini mártás sűrűségét a víz mennyiségével szabályozhatod.
Tálaláskor locsold meg a tahinivel, majd szórd meg friss korianderrel és szezámmaggal.
A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha nem szereted a koriander ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.