Sütőtök rizottó zöldségekkel

Sütőtök rizottó zöldségekkel

A sütőtök rizottó zöldségekkel egy gazdag és ízletes fogás, amely ötvözi a sütőtök természetes édességét és a zöldségek frissességét. A krémes állagot a rizottó rizs és a zöldségleves együttese adja, míg a vegán sajt extra ízt és gazdag textúrát biztosít. Ez az étel ideális választás, ha valami különleges, de könnyen elkészíthető fogást szeretnél az asztalra tenni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizottó rizs
400 g Sütőtök
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1000 ml Zöldségleves alaplé
30 ml Olívaolaj
50 g Parmezán helyettesítő (vegán sajt)
100 g Friss spenót
150 g Piros paprika
1 tk.
1 tk. Bors
10 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőtököt hámozd meg, vágd kisebb kockákra, és süsd meg 200°C-on 20 percig, amíg puha és enyhén karamellizált lesz.

    A sütőtök édességét fokozhatod, ha egy kevés juharszirupot vagy mézet csepegtetsz rá sütés előtt.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát, majd hevítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Pirítsd meg a hagymát, amíg üveges lesz.

    A hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

    3

    Add hozzá a rizottó rizst a serpenyőbe, és pirítsd 2-3 percig, amíg a rizsszemek átlátszóvá válnak.

    Fontos, hogy a rizst alaposan pirítsd, mert ez segít abban, hogy a rizottó krémes állagú legyen.

    4

    Önts hozzá egy merőkanál zöldséglevest, és folyamatos kevergetés mellett várd meg, amíg a rizs felszívja a folyadékot. Ismételd meg, amíg a rizs megpuhul, körülbelül 20 perc alatt.

    A zöldségleves legyen forró, amikor hozzáadod a rizshez, így a rizs egyenletesebben fő meg. Ne hagyd abba a keverést, mert a rizs könnyen leragadhat az edény aljára.

    5

    Add hozzá a sült sütőtököt és keverd el a rizottóban. Ízesítsd sóval és borssal.

    Kóstold meg a rizottót, és ha szükséges, adj hozzá több sót vagy borsot. A sütőtök édességét ellensúlyozhatod egy kevés citromlével.

    6

    A végén keverd hozzá a friss spenótot és az apróra vágott piros paprikát, és főzd további 2-3 percig.

    A spenótot csak a legvégén add hozzá, hogy ne főjön túl és megőrizze a színét és a tápanyagait.

    7

    Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel és reszelt vegán sajttal.

    A vegán sajt helyett használhatsz táplálékélesztőt is, ami hasonló ízt ad a rizottónak.