A sütőtököt hámozd meg, vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel.
A sütőtököt hámozás előtt mosd meg alaposan.
Egy nagy fazékban hevíts olívaolajat, és dinszteld meg a vöröshagymát 2-3 percig, amíg üveges lesz. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1 percig.
A hagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a sütőtökdarabokat, sózd, borsozd, majd keverd össze. Öntsd fel az alaplével, és forrald fel.
Használhatsz zöldség alaplét vagy csirke alaplét is, ízlés szerint.
Főzd a levest közepes lángon 20-25 percig, amíg a sütőtök teljesen megpuhul.
Ellenőrizd a sütőtököt villával. Ha könnyen átszalad rajta, akkor megpuhult.
Botmixerrel pürésítsd a levest, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.
Legyél óvatos a forró leves pürésítésekor! Takard le a fazekat, hogy ne fröccsenjen ki.
Add hozzá a kókusztejszínt és a szerecsendiót, majd keverd össze. Főzd további 2-3 percig alacsony lángon.
Ha nincs kókusztejszíned, használhatsz tejszínt vagy tejfölt is.
Egy serpenyőben pirítsd meg a magvakat, amíg enyhén aranybarnák lesznek.
A magvakat folyamatosan kevergetve pirítsd, hogy ne égjenek meg.
Tálaláskor a levest szórd meg a pirított magvakkal, és ízlés szerint locsold meg egy kevés olívaolajjal.
Díszítheted a levest egy kanál tejföllel vagy kókusztejszínnel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.