SĂŒtƑtökkrĂ©mleves, pirĂ­tott magvakkal Ă©s friss olĂ­vaolajjal tĂĄlalva.

SĂŒtƑtökkrĂ©mleves pirĂ­tott magvakkal

A sĂŒtƑtök az Ƒszi-tĂ©li szezon egyik legnĂ©pszerƱbb alapanyaga, amelybƑl Ă­zletes Ă©s krĂ©mes leves kĂ©szĂ­thetƑ. Ez a recept egy egyszerƱ, mĂ©gis kĂŒlönleges vĂĄltozata a klasszikus sĂŒtƑtökkrĂ©mlevesnek. A pirĂ­tott magvak nemcsak textĂșrĂĄt, hanem gazdag Ă­zt is adnak az Ă©telhez, mĂ­g a kĂłkusztejszĂ­n selymes ĂĄllagot kölcsönöz a levesnek. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy hideg estĂ©n, vagy ha egy könnyƱ, de laktatĂł fogĂĄst szeretnĂ©nk az asztalra varĂĄzsolni.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 800 g sĂŒtƑtök
⭕ 1 db vöröshagyma
⭕ 2 gerezd fokhagyma
⭕ 1 l zöldsĂ©g alaplĂ©
⭕ 200 ml kókusztejszín
⭕ 2 ek. olívaolaj
⭕ 1 tk. só
⭕ 1 csipet bors
⭕ 0.5 tk. szerecsendió
⭕ 30 g pirĂ­tott magvak (tökmag, napraforgĂłmag)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A sĂŒtƑtököt hĂĄmozd meg, vĂĄgd kisebb darabokra. A vöröshagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt aprĂ­tsd fel.

    A sĂŒtƑtököt hĂĄmozĂĄs elƑtt mosd meg alaposan.

    2

    Egy nagy fazĂ©kban hevĂ­ts olĂ­vaolajat, Ă©s dinszteld meg a vöröshagymĂĄt 2-3 percig, amĂ­g ĂŒveges lesz. Add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd tovĂĄbbi 1 percig.

    A hagymåt alacsony långon dinszteld, hogy ne égjen meg.

    3

    Add hozzĂĄ a sĂŒtƑtökdarabokat, sĂłzd, borsozd, majd keverd össze. Öntsd fel az alaplĂ©vel, Ă©s forrald fel.

    Hasznålhatsz zöldség alaplét vagy csirke alaplét is, ízlés szerint.

    4

    FƑzd a levest közepes lĂĄngon 20-25 percig, amĂ­g a sĂŒtƑtök teljesen megpuhul.

    EllenƑrizd a sĂŒtƑtököt villĂĄval. Ha könnyen ĂĄtszalad rajta, akkor megpuhult.

    5

    Botmixerrel pĂŒrĂ©sĂ­tsd a levest, amĂ­g sima, krĂ©mes ĂĄllagot nem kapsz.

    LegyĂ©l Ăłvatos a forrĂł leves pĂŒrĂ©sĂ­tĂ©sekor! Takard le a fazekat, hogy ne fröccsenjen ki.

    6

    Add hozzĂĄ a kĂłkusztejszĂ­nt Ă©s a szerecsendiĂłt, majd keverd össze. FƑzd tovĂĄbbi 2-3 percig alacsony lĂĄngon.

    Ha nincs kókusztejszíned, hasznålhatsz tejszínt vagy tejfölt is.

    7

    Egy serpenyƑben pirĂ­tsd meg a magvakat, amĂ­g enyhĂ©n aranybarnĂĄk lesznek.

    A magvakat folyamatosan kevergetve pirítsd, hogy ne égjenek meg.

    8

    Tålalåskor a levest szórd meg a pirított magvakkal, és ízlés szerint locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    Díszítheted a levest egy kanål tejföllel vagy kókusztejszínnel is.