Sütőtökös brokkoli curry tahinivel

Sütőtökös brokkoli curry tahinivel

A sütőtökös brokkoli curry tahinivel egy különleges, ízletes fogás, amely az őszi szezon kedvenc zöldségeit ötvözi a kókusztej krémességével és a tahini gazdag ízével. A sütőtök édessége remekül harmonizál a brokkoli ropogós textúrájával, míg a friss koriander és a pirított szezámmag izgalmas ízt és textúrát ad az ételnek. Ez a fogás nemcsak egészséges, de gyorsan elkészíthető és tökéletes választás egy kiadós vacsorához vagy ebédhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
370 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Sütőtök
300 g Brokkoli
400 ml Kókusztej
30 g Tahinipaszta
2 tk. Currypor
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
20 ml Olívaolaj
15 g Pirított szezámmag
10 g Friss koriander
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőtököt hámozd meg, vágd kockákra, és olívaolajjal megkenve süsd 200°C-on 20 percig, amíg megpuhul.

    A sütőtököt egyenletesen vágd fel, hogy egyszerre süljenek meg. Ha nincs időd, a sütőtököt mikróban is előpuhíthatod pár perc alatt.

    2

    A brokkolit szedd rózsákra, és forrásban lévő vízben blansírozd 2-3 percig, majd csepegtesd le.

    A blansírozás után azonnal tedd a brokkolit jeges vízbe, hogy megállítsd a főzési folyamatot és megőrizd a színét és roppanósságát.

    3

    Egy serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott fokhagymát és gyömbért olívaolajon, amíg illatos nem lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Alacsony lángon pirítsd, amíg illatos nem lesz.

    4

    Add hozzá a kókusztejet és a curryporral keverd össze, majd forrald fel.

    Használj jó minőségű curryport a legjobb íz érdekében. Kóstold meg, és adj hozzá többet, ha szükséges.

    5

    Keverd bele a tahinipasztát, és ízesítsd sóval és borssal. Főzd a szószt 5-7 percig, hogy besűrűsödjön.

    A tahini sűrűbbé teszi a szószt és gazdag, diós ízt ad neki. Ha nincs tahinid, helyettesítheted más dióvajjal, például mandulavajjal.

    6

    Add hozzá a sült sütőtököt és a blansírozott brokkolit a curryhez, majd forgasd össze, hogy az ízek összeérjenek.

    Óvatosan forgasd össze a zöldségeket, hogy ne törjenek össze.

    7

    Tálaláskor szórd meg pirított szezámmaggal és friss korianderrel.

    A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz. A koriander helyett használhatsz petrezselymet is.