Egy tálban keverd össze a chia magot a növényi tejjel, és hagyd állni 5 percig, hogy a magok elkezdjenek duzzadni.
A növényi tej lehet mandulatej, kókusztej vagy bármilyen más, amit szeretsz. A lényeg, hogy ne legyen túl hideg, mert az lassítja a chia magok duzzadását.
Add hozzá a sütőtökpürét, a juharszirupot, a vanília kivonatot, a fahéjat és a szerecsendiót, majd keverd alaposan össze.
Ha nincs otthon juharszirup, használhatsz mézet vagy más édesítőt is. A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Fedd le a tálat, és tedd a hűtőbe legalább 3-4 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted, hogy a chia magok teljesen megduzzadjanak és krémes állagot kapjanak.
Ha sietsz, 2 óra hűtés is elég lehet, de a legjobb eredményt az éjszakai pihentetéssel éred el. A pudingot légmentesen záródó edényben tárold a hűtőben.
Tálalás előtt keverd át a pudingot, és szórd meg aprított dióval vagy pekándióval a ropogós textúráért.
A dió helyett használhatsz más magokat is, például tökmagot vagy napraforgómagot. A friss gyümölcsök is remekül illenek hozzá.
Azonnal fogyasztható vagy további hűtés után még jobban összeérnek az ízek.
A puding hűtőben tárolva 2-3 napig is eláll. Készíthetsz nagyobb adagot is, és előre becsomagolhatod a napi adagokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.