Sütőtökös quinoa lime tofu Buddha-tál currys tahinivel tálalva

Sütőtökös quinoa lime tofu Buddha-tál currys tahinivel

Ez a sütőtökös quinoa lime tofu Buddha-tál currys tahinivel tökéletes azok számára, akik egészséges, de ízekben gazdag vegán ételt keresnek. A quinoa teljes értékű fehérjeforrás, a sült sütőtök természetes édességet kölcsönöz, míg a lime-mal pácolt tofu frissességet és fehérjét biztosít. A tahini mély, diós ízt ad az ételnek, a kókusztej pedig selymes textúrát biztosít. Ez az étel nemcsak tápláló, hanem vizuálisan is lenyűgöző, így kiváló választás egy hétköznapi vagy különleges alkalomra egyaránt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Quinoa
200 g Sütőtök
200 g Tofu
1 ek. Tahinipaszta
200 ml Kókusztej
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 tk. Currypor
1 tk. Kurkuma
1 db Friss lime
2 ág Friss koriander
1 ek. Fekete szezámmag
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.

    A quinoa átmosása segít eltávolítani a keserű ízt adó szaponinokat.

    2

    A sütőtököt hámozd meg, vágd kockákra, majd süsd 180°C-on 20 percig, amíg megpuhul.

    A sütőtököt érdemes egy rétegben elteríteni a tepsin, hogy egyenletesen süljön.

    3

    A tofut vágd kisebb kockákra, majd keverd össze 1 evőkanál lime levével és 1 evőkanál szójaszósszal. Hagyd pácolódni 10 percig.

    A tofu pácolása segít, hogy ízletesebb legyen. A pácolás előtt nyomkodd ki a vizet a tofuból, hogy jobban magába szívja a páclevet.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd el.

    A hagymát közepes lángon pirítsd, hogy ne égjen meg. A fokhagymát és a gyömbért csak a vége felé add hozzá, mert hamar megégnek.

    5

    Szórd bele a curryt és a kurkumát, majd add hozzá a sült sütőtököt és a kókusztejet. Főzd össze 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha a kókusztej túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet, hogy elkerüld a leégést.

    6

    Közben egy másik serpenyőben süsd aranybarnára a pácolt tofut 5-7 perc alatt.

    A tofut süsd közepes lángon, hogy ne égjen meg. Rendszeresen forgasd, hogy minden oldala aranybarna legyen.

    7

    A tahinipasztát keverd össze 1 evőkanál lime levével, majd csorgasd a currys sütőtökre, és keverd össze.

    A tahini szósz felhígításához adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben lehessen csorgatni.

    8

    Tálaláskor helyezd a quinoát egy mély tálba, majd rendezd el rajta a currys sütőtököt és a sült tofut. Szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel.

    A Buddha-tálat tetszés szerint variálhatod más zöldségekkel és magvakkal is.

    9

    Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, tápláló és színes Buddha-tálat!

    Azonnal tálald, hogy a hozzávalók frissek és ropogósak maradjanak.