A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.
A quinoa átmosása segít eltávolítani a keserű ízt adó szaponinokat.
A sütőtököt hámozd meg, vágd kockákra, majd süsd 180°C-on 20 percig, amíg megpuhul.
A sütőtököt érdemes egy rétegben elteríteni a tepsin, hogy egyenletesen süljön.
A tofut vágd kisebb kockákra, majd keverd össze 1 evőkanál lime levével és 1 evőkanál szójaszósszal. Hagyd pácolódni 10 percig.
A tofu pácolása segít, hogy ízletesebb legyen. A pácolás előtt nyomkodd ki a vizet a tofuból, hogy jobban magába szívja a páclevet.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd el.
A hagymát közepes lángon pirítsd, hogy ne égjen meg. A fokhagymát és a gyömbért csak a vége felé add hozzá, mert hamar megégnek.
Szórd bele a curryt és a kurkumát, majd add hozzá a sült sütőtököt és a kókusztejet. Főzd össze 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha a kókusztej túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet, hogy elkerüld a leégést.
Közben egy másik serpenyőben süsd aranybarnára a pácolt tofut 5-7 perc alatt.
A tofut süsd közepes lángon, hogy ne égjen meg. Rendszeresen forgasd, hogy minden oldala aranybarna legyen.
A tahinipasztát keverd össze 1 evőkanál lime levével, majd csorgasd a currys sütőtökre, és keverd össze.
A tahini szósz felhígításához adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben lehessen csorgatni.
Tálaláskor helyezd a quinoát egy mély tálba, majd rendezd el rajta a currys sütőtököt és a sült tofut. Szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel.
A Buddha-tálat tetszés szerint variálhatod más zöldségekkel és magvakkal is.
Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, tápláló és színes Buddha-tálat!
Azonnal tálald, hogy a hozzávalók frissek és ropogósak maradjanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.