Szárított halas Yukgaejang koreai leves pirított rizzsel és korianderrel tálalva

Szárított halas Yukgaejang

A Yukgaejang egy hagyományos koreai étel, amely különleges, gazdag ízvilágáról ismert. Az étel eredete a koreai gasztronómia egyik legismertebb alapjából, a szárított halból származik, amit a gazdálkodó közösségek régen a téli hónapokban használtak, amikor friss halat nem tudtak beszerezni. Ahogy a leves készül, a halak frissessége és a chili pörkölt íze együtt alkotják a tökéletes koreai leves élményt. Kiváló választás hideg téli napokra, mikor a gazdag ízek segítenek felmelegíteni és feltölteni.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Szárított hal
1 l Víz
1 ek. Koreai chili pörkölt por
1 cs Koriander
2 ek. Kókuszolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
2 csésze Főtt rizs
2 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A szárított halat öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket, majd hagyd, hogy a vízben ázzon legalább 20 percig, hogy lágyabbá váljon.

    A hal áztatása segít abban, hogy a húsa puhább legyen, és könnyebben beépíthető a levesbe.

    2

    Egy nagy lábasban forrósítsd fel a kókuszolajat, majd tedd bele a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagyma és a fokhagyma pirítása fokozza az ízeket, és alapot ad a leveshez.

    3

    Add hozzá a koreai chili pörkölt port, és keverd össze alaposan a hagymás keverékkel, hogy a fűszer teljesen feloldódjon az olajban.

    A chili pörkölt por intenzív ízt ad a levesnek, így fontos, hogy ne hagyd ki!

    4

    Ezután öntsd fel a vízzel, majd add hozzá a szárított halat. Főzd alacsony hőmérsékleten 15-20 percig, amíg a hal teljesen megpuhul.

    Lassú főzésnél a hal íze intenzívebbé válik, és gazdagabbá teszi a levest.

    5

    Közben egy serpenyőben pirítsd meg a főtt rizst szezámolajban, hogy enyhén ropogós legyen, és gazdagabb ízt adjon a leveshez.

    A rizs pirítása egy kis extra textúrát ad, ami fokozza a leves élvezetét.

    6

    Miután a hal megpuhult, vedd ki a halhúst a levesből, és szedd le a csontjairól. Tedd vissza a levesbe a húst.

    A szárított hal finom húsa kiváló alapot ad a leves gazdag ízéhez.

    7

    Törj bele két tojást a levesbe, és főzd tovább 5 percig, hogy a tojások megfőjenek és egy kis textúrát adjanak a levesnek.

    A tojásokat ne főzd túl, hogy megőrizzék puha textúrájukat.

    8

    Tálald a levest a pirított rizzsel és a frissen aprított korianderrel díszítve. A leves tetejére egy kis szójaszószt is csepegtethetsz, ha szeretnéd.

    A koriander friss ízt ad a levesnek, és remekül ellensúlyozza a fűszeres ízeket.