A szárított halat öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket, majd hagyd, hogy a vízben ázzon legalább 20 percig, hogy lágyabbá váljon.
A hal áztatása segít abban, hogy a húsa puhább legyen, és könnyebben beépíthető a levesbe.
Egy nagy lábasban forrósítsd fel a kókuszolajat, majd tedd bele a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.
A hagyma és a fokhagyma pirítása fokozza az ízeket, és alapot ad a leveshez.
Add hozzá a koreai chili pörkölt port, és keverd össze alaposan a hagymás keverékkel, hogy a fűszer teljesen feloldódjon az olajban.
A chili pörkölt por intenzív ízt ad a levesnek, így fontos, hogy ne hagyd ki!
Ezután öntsd fel a vízzel, majd add hozzá a szárított halat. Főzd alacsony hőmérsékleten 15-20 percig, amíg a hal teljesen megpuhul.
Lassú főzésnél a hal íze intenzívebbé válik, és gazdagabbá teszi a levest.
Közben egy serpenyőben pirítsd meg a főtt rizst szezámolajban, hogy enyhén ropogós legyen, és gazdagabb ízt adjon a leveshez.
A rizs pirítása egy kis extra textúrát ad, ami fokozza a leves élvezetét.
Miután a hal megpuhult, vedd ki a halhúst a levesből, és szedd le a csontjairól. Tedd vissza a levesbe a húst.
A szárított hal finom húsa kiváló alapot ad a leves gazdag ízéhez.
Törj bele két tojást a levesbe, és főzd tovább 5 percig, hogy a tojások megfőjenek és egy kis textúrát adjanak a levesnek.
A tojásokat ne főzd túl, hogy megőrizzék puha textúrájukat.
Tálald a levest a pirított rizzsel és a frissen aprított korianderrel díszítve. A leves tetejére egy kis szójaszószt is csepegtethetsz, ha szeretnéd.
A koriander friss ízt ad a levesnek, és remekül ellensúlyozza a fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.