Szedres-almĂĄs punch pohĂĄrban

Szedres-almĂĄs punch

A punch eredete egĂ©szen az 1600-as Ă©vekig nyĂșlik vissza, amikor brit tengerĂ©szek IndiĂĄban fedeztĂ©k fel ezt az ĂŒdĂ­tƑ keverĂ©ket. AzĂłta a vilĂĄg szĂĄmos rĂ©szĂ©n nĂ©pszerƱ ital lett, kĂŒlönösen a gyĂŒmölcsös Ă©s szĂ©nsavas vĂĄltozatok. A szeder Ă©s az alma kombinĂĄciĂłja egyedĂŒlĂĄllĂłan frissĂ­tƑ Ă©s termĂ©szetes Ă©dessĂ©get biztosĂ­t, miközben a citromlĂ© kellemes savassĂĄggal egĂ©szĂ­ti ki az Ă­zvilĂĄgot. Ez az ital tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs nyĂĄri grillezĂ©sekhez, barĂĄti összejövetelekhez vagy egyszerƱen csak egy felfrissĂŒlĂ©sre a meleg napokon. Tipp: Ha mĂ©g intenzĂ­vebb gyĂŒmölcsös Ă­zre vĂĄgysz, prĂłbĂĄld ki egy marĂ©k friss mĂĄlnĂĄval vagy egy kevĂ©s lime-lĂ©vel!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 500 ml AlmalĂ©
⭕ 100 g Szeder
⭕ 50 ml Frissen facsart citromlĂ©
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 250 ml Szódavíz
⭕ 1 db FahĂ©jrĂșd
⭕ 6 db JĂ©gkocka
⭕ 2 db Almaszeletek

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis lĂĄbasban melegĂ­tsd fel az almalevet a fahĂ©jrĂșddal, de ne forrald fel.

    Az almalevet csak melegĂ­tsd fel, ne forrald, mert akkor elveszĂ­ti az Ă­zĂ©t. HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ, 100%-os almalevet.

    2

    Vedd le a tƱzrƑl, Ă©s hagyd ĂĄllni 5 percig, hogy a fahĂ©j Ă­ze ĂĄtjĂĄrja az almalevet.

    Minél tovåbb hagyod ållni a fahéjjal az almalevet, annål intenzívebb lesz a fahéj íze.

    3

    Tåvolítsd el a fahéjrudat, majd keverd hozzå a mézet, amíg teljesen feloldódik.

    A mĂ©z helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs Ă©desĂ­tƑszert is, pĂ©ldĂĄul agavĂ© szirupot vagy juharszirupot.

    4

    Egy nagy kancsóba tedd a megmosott szedret, és enyhén törd össze egy kanållal, hogy kiengedje az ízét.

    Óvatosan törd össze a szedret, hogy ne sĂ©rĂŒljenek meg a szemek, Ă©s ne legyen tĂșl sok szederlĂ©.

    5

    Öntsd rĂĄ a citromlevet Ă©s az Ă­zesĂ­tett almalevet, majd keverd jĂłl össze.

    A citromlé frissességet ad a punch-nak. Hasznålj frissen facsart citromlevet a legjobb ízért.

    6

    Töltsd fel szódavízzel, és óvatosan keverd el, hogy a szénsav megmaradjon.

    A szódavízzel óvatosan keverd össze a punch-ot, hogy a szénsav ne illanjon el.

    7

    Poharakba öntve tålald, jégkockåkkal és almaszeletekkel díszítve.

    A punch-ot hidegen tålald, jégkockåkkal és almaszeletekkel díszítve. Díszítheted még friss szederrel is.