A rizst alaposan öblítsd át hideg víz alatt, majd tedd egy nagy lábasba. Öntsd hozzá az 1 liter vizet és sót, és tedd fel főzni.
A rizst mindig jól öblítsd át, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és a keményítőt, így a congee krémesebb lesz.
Forrald fel a rizst, majd csökkentsd a hőt alacsonyra és hagyd, hogy lassan főjön, 30-40 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul és a víz felszívódik. Keverd meg időnként.
Ne hagyd elfelejteni, hogy néha keverd meg, különben a rizs leéghet az edény alján.
A gyömbért reszeld le finomra és a tavaszi hagymát szeleteld fel vékonyra.
A friss gyömbér adja a congee friss és enyhén csípős ízét, ami remekül passzol a szezámmaghoz.
A szezámmagot egy száraz serpenyőben pirítsd meg közepes hőmérsékleten, amíg enyhén aranybarna nem lesz és illatozni kezd. Ez kb. 2-3 percet vesz igénybe.
Ha a szezámmag megpattogzik, az azt jelzi, hogy készen áll a felhasználásra, de figyelj, hogy ne égjen meg!
A kész congee-t tálald egy mély tálban. Öntsd rá a szezámmagolajat, majd szórd meg a pirított szezámmaggal és a friss gyömbérrel és hagymával.
A szezámmagolaj adja a congee finom, diós ízét, ami fokozza az étel ízhatásait.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.