Szezámmagos Congee, krémes rizs tálalva pirított szezámmaggal és friss gyömbérrel

Szezámmagos Congee

A congee egy hagyományos kínai étel, amely különböző variációkban létezik. Eredetileg reggelire vagy betegség idején fogyasztották, mivel könnyen emészthető és tápláló. A szezámmagos változata különösen népszerű, mivel a szezámmag gazdag ásványi anyagokban és a gyömbér frissítő íze tökéletesen kiegészíti a rizs lágy textúráját. Az étel egyszerűen elkészíthető, és remek alternatívája a hagyományos reggeliknek vagy vacsoráknak. Az egészséges alapanyagok és a friss ízek mind hozzájárulnak a tápanyagdús étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Jázminrizs
1 l Víz
50 g Szezámmag
1 tk.
1 cm Friss gyömbér
1 db Tavaszi hagyma
1 ek. Szezámmagolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd át hideg víz alatt, majd tedd egy nagy lábasba. Öntsd hozzá az 1 liter vizet és sót, és tedd fel főzni.

    A rizst mindig jól öblítsd át, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és a keményítőt, így a congee krémesebb lesz.

    2

    Forrald fel a rizst, majd csökkentsd a hőt alacsonyra és hagyd, hogy lassan főjön, 30-40 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul és a víz felszívódik. Keverd meg időnként.

    Ne hagyd elfelejteni, hogy néha keverd meg, különben a rizs leéghet az edény alján.

    3

    A gyömbért reszeld le finomra és a tavaszi hagymát szeleteld fel vékonyra.

    A friss gyömbér adja a congee friss és enyhén csípős ízét, ami remekül passzol a szezámmaghoz.

    4

    A szezámmagot egy száraz serpenyőben pirítsd meg közepes hőmérsékleten, amíg enyhén aranybarna nem lesz és illatozni kezd. Ez kb. 2-3 percet vesz igénybe.

    Ha a szezámmag megpattogzik, az azt jelzi, hogy készen áll a felhasználásra, de figyelj, hogy ne égjen meg!

    5

    A kész congee-t tálald egy mély tálban. Öntsd rá a szezámmagolajat, majd szórd meg a pirított szezámmaggal és a friss gyömbérrel és hagymával.

    A szezámmagolaj adja a congee finom, diós ízét, ami fokozza az étel ízhatásait.