Szezámmagos kakiage, ropogós zöldségekkel és szójaszószos öntettel

Szezámmagos kakiage

A kakiage egy tradicionális japán étel, amely különböző zöldségekből készül, és tempura tésztában van kisütve. A zöldségeket vagy tenger gyümölcseit egyesítik a könnyed tempura tésztával, hogy egy finom, ropogós falatot kapjanak. A szezámmagos változat extra ízt ad az ételhez, miközben még gazdagabbá teszi annak textúráját. A kakiage Japánban gyakran kíséri sushit, de önálló ételként is élvezhető, friss szójaszószos öntettel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Zöldségkeverék (pl. hagyma, édesburgonya, cukkini)
100 g Kakiage tészta (tempura liszt és víz keveréke)
2 ek. Szezámmag
500 ml Olaj a sütéshez
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket vágd vékony szeletekre vagy csíkokra. A hagymát, édesburgonyát és cukkinit használd, de bármilyen más zöldség is megfelelő.

    A zöldségeket vékonyan vágd, hogy gyorsan megsüljenek, és könnyen ropogósak legyenek.

    2

    Készítsd el a kakiage tésztát a tempura lisztből és vízből. A tészta állagának sűrűnek kell lennie, de még folyósnak ahhoz, hogy a zöldségeket bevonja.

    A tempura tésztát ne keverd túl, mert akkor nem lesz ropogós. Az a legjobb, ha az összetevőket gyorsan összekevered, így a tészta friss marad.

    3

    A zöldségeket mártsd bele a tésztába, hogy minden oldaluk bevonódjon, majd szórd meg szezámmaggal.

    A szezámmag segít extra ízt adni a kakiage-hoz, és finom ropogós textúrát biztosít.

    4

    Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben vagy wokban. A megfelelő hőmérséklet eléréséhez tedd egy kis darab tésztát az olajba – ha az azonnal feljön a felszínre, kész a sütéshez.

    Ne hagyd, hogy az olaj túl forró legyen, mert a tészta megéghet, mielőtt a zöldségek megpuhulnának.

    5

    A zöldségeket szedd ki az olajból, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarnára nem sülnek és ropogósak lesznek.

    A kakiage-t egyesével, nem túl sokat rakj az olajba, hogy ne hűljön le túl gyorsan.

    6

    A sült kakiage-t tedd papírtörlőre, hogy az olaj feleslege felszívódjon. Tálald azonnal.

    A kakiage-t melegen a legjobb fogyasztani, mert akkor ropogós és ínycsiklandó.

    7

    Készíts hozzá szójaszószos öntetet a szójaszósz, mirin és cukor keverékéből. Tálald a kakiage-t a szójaszószos öntettel.

    Az öntet sós és édes íze jól kiegészíti a kakiage frissességét és ropogósságát.