Előkészítés: Hámozd meg és aprítsd finomra a fokhagymagerezdeket.
A fokhagymát érdemes minél apróbbra vágni vagy zúzni, hogy jobban kiengedje az ízét.
Fokhagyma pirítása: Egy kis serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos és enyhén aranybarna lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz! Folyamatosan kevergesd.
Tahini keverése: Egy közepes tálban keverd össze a tahinit a citromlével. A keverék először besűrűsödhet, de ez normális.
A jó minőségű tahini krémes és lágy. Ha a tahini túl sűrű, keverd át alaposan, mielőtt a citromlével elegyíted.
Víz hozzáadása: Fokozatosan adj hozzá vizet, folyamatosan keverve, amíg a szósz krémes, sima állagú lesz.
A vizet apránként adagold, hogy elkerüld a túlságosan híg állagot. Lehet, hogy nem lesz szükség az összes vízre.
Ízesítés: Add hozzá a pirított fokhagymát, sót és borsot, majd keverd össze alaposan. Ha szükséges, állíts az ízeken több citromlé vagy só hozzáadásával.
Kóstold meg a szószt, és ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet. Ha túl savanyú, egy csipet cukorral ellensúlyozhatod a citromlevet.
Tálalás: A szószt melegen vagy hidegen tálald friss zöldségekhez, pitához, grillezett húsokhoz vagy halakhoz.
A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll. Tálalás előtt keverd át.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.