Házi szilvakompót fahéjjal és szegfűszeggel ízesítve, üveg tálban tálalva.

Szilvakompót

A Szilvakompót egy igazán kedves és egyszerű édesség, amely a szilva friss, zamatos ízét hozza el a téli hónapokban is. A szilvák édes és enyhén savanykás íze a cukorral és a fűszerekkel (például fahéjjal és szegfűborssal) kombinálva egy igazi ínycsiklandó kompótot eredményez. A kompót frissítő, mégis melegítő hatású, és tökéletes kísérője lehet egy hideg téli napon egy bögre forró teával. Az elkészítése gyors és egyszerű, ezért bármikor előkészíthetjük, hogy friss, természetes édességet fogyasszunk.

A szilvakompót az év bármely szakában élvezhető, és mivel a szilva gazdag antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, nemcsak finom, hanem egészséges is.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
1 kg Szilva
500 ml Víz
150 g Cukor
1 rúd Fahéj
3 db Szegfűszeg
1 db Citromhéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szilvákat mosd meg, vágd félbe és magozd ki.

    Érdemes érett, de nem túl puha szilvát választani a kompóthoz. A magozáshoz használhatsz egy kis kést vagy szilvamagozót.

    2

    Egy lábasban forrald fel a vizet a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és citromhéjjal.

    A cukor mennyisége ízlés szerint változtatható. Ha édesebb kompótot szeretnél, adj hozzá több cukrot. A fűszereket teatojásba is teheted, így könnyebb lesz eltávolítani őket a végén.

    3

    Add hozzá a szilvát, és főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a szilva megpuhul.

    Ne főzd túl a szilvát, mert szétesik. Akkor jó, ha puha, de még tartja a formáját.

    4

    Vedd le a tűzről, és hagyd hűlni. Tálalás előtt hűtőben tárolhatod.

    A kompót hűtőben tárolva akár egy hétig is eláll. Tálalhatod magában, de vaníliafagyival vagy tejszínhabbal is finom.