HĂĄzi szilvakompĂłt fahĂ©jjal Ă©s szegfƱszeggel Ă­zesĂ­tve, ĂŒveg tĂĄlban tĂĄlalva.

SzilvakompĂłt

A SzilvakompĂłt egy igazĂĄn kedves Ă©s egyszerƱ Ă©dessĂ©g, amely a szilva friss, zamatos Ă­zĂ©t hozza el a tĂ©li hĂłnapokban is. A szilvĂĄk Ă©des Ă©s enyhĂ©n savanykĂĄs Ă­ze a cukorral Ă©s a fƱszerekkel (pĂ©ldĂĄul fahĂ©jjal Ă©s szegfƱborssal) kombinĂĄlva egy igazi Ă­nycsiklandĂł kompĂłtot eredmĂ©nyez. A kompĂłt frissĂ­tƑ, mĂ©gis melegĂ­tƑ hatĂĄsĂș, Ă©s tökĂ©letes kĂ­sĂ©rƑje lehet egy hideg tĂ©li napon egy bögre forrĂł teĂĄval. Az elkĂ©szĂ­tĂ©se gyors Ă©s egyszerƱ, ezĂ©rt bĂĄrmikor elƑkĂ©szĂ­thetjĂŒk, hogy friss, termĂ©szetes Ă©dessĂ©get fogyasszunk.

A szilvakompĂłt az Ă©v bĂĄrmely szakĂĄban Ă©lvezhetƑ, Ă©s mivel a szilva gazdag antioxidĂĄnsokban, vitaminokban Ă©s ĂĄsvĂĄnyi anyagokban, nemcsak finom, hanem egĂ©szsĂ©ges is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 1 kg Szilva
⭕ 500 ml Víz
⭕ 150 g Cukor
⭕ 1 rĂșd FahĂ©j
⭕ 3 db SzegfƱszeg
⭕ 1 db CitromhĂ©j

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A szilvåkat mosd meg, vågd félbe és magozd ki.

    Érdemes Ă©rett, de nem tĂșl puha szilvĂĄt vĂĄlasztani a kompĂłthoz. A magozĂĄshoz hasznĂĄlhatsz egy kis kĂ©st vagy szilvamagozĂłt.

    2

    Egy låbasban forrald fel a vizet a cukorral, fahéjjal, szegfƱszeggel és citromhéjjal.

    A cukor mennyisĂ©ge Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatĂł. Ha Ă©desebb kompĂłtot szeretnĂ©l, adj hozzĂĄ több cukrot. A fƱszereket teatojĂĄsba is teheted, Ă­gy könnyebb lesz eltĂĄvolĂ­tani Ƒket a vĂ©gĂ©n.

    3

    Add hozzĂĄ a szilvĂĄt, Ă©s fƑzd közepes lĂĄngon 10-15 percig, amĂ­g a szilva megpuhul.

    Ne fƑzd tĂșl a szilvĂĄt, mert szĂ©tesik. Akkor jĂł, ha puha, de mĂ©g tartja a formĂĄjĂĄt.

    4

    Vedd le a tƱzrƑl, Ă©s hagyd hƱlni. TĂĄlalĂĄs elƑtt hƱtƑben tĂĄrolhatod.

    A kompĂłt hƱtƑben tĂĄrolva akĂĄr egy hĂ©tig is elĂĄll. TĂĄlalhatod magĂĄban, de vanĂ­liafagyival vagy tejszĂ­nhabbal is finom.