Szőlős fagylalt friss szőlőszemekkel tálalva

Szőlős fagylalt

A szőlőből készült fagylalt kevésbé ismert, de annál különlegesebb desszert, amely a friss gyümölcs természetes édességét ötvözi a tejszín lágy krémességével. Az olasz gelato hagyományai inspirálták ezt a receptet, hiszen a mediterrán vidékeken gyakran használnak szezonális gyümölcsöket a fagylaltkészítéshez. A szőlő enyhén savas és frissítő íze tökéletesen kiegyensúlyozza az édes és krémes textúrát, így egy igazán különleges élményt nyújt a forró nyári napokon. Ha szereted a gyümölcsös fagylaltokat, ezt mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Friss szőlő
250 ml Tejszín
150 ml Tej
60 g Méz
50 g Kristálycukor
10 ml Citromlé
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szőlőt mosd meg alaposan, majd távolítsd el a szárakat. Ha magos szőlőt használsz, a magokat is érdemes eltávolítani.

    A magok eltávolításához használhatsz egy kis kést vagy egy cseresznyemagozót.

    2

    Egy turmixgépben pürésítsd a szőlőt, majd egy szűrőn passzírozd át, hogy a héj és a magok ne kerüljenek a fagylaltba.

    A passzírozáshoz használj sűrű szövésű szűrőt vagy gézlapot, hogy biztosan eltávolítsd a szilárd részeket.

    3

    Egy közepes lábosban melegítsd össze a tejet, a tejszínt, a cukrot és a mézet alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Ügyelj arra, hogy ne forrald fel a keveréket, mert a tej és a tejszín kicsapódhat.

    4

    Add hozzá a vanília kivonatot és a citromlevet, majd keverd össze a szőlőpürével.

    A citromlé segít megőrizni a fagylalt élénk színét és friss ízét.

    5

    Hagyd a keveréket teljesen kihűlni, majd öntsd egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint.

    A fagylaltgépet használat előtt érdemes lehűteni a fagyasztóban, hogy gyorsabban elkészüljön a fagylalt.

    6

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. Keverd át 30 percenként, hogy ne képződjenek jégkristályok.

    A rendszeres keverés elengedhetetlen a krémes állag eléréséhez. Használj villát vagy habverőt a keveréshez.

    7

    Amikor a fagylalt teljesen megszilárdult (kb. 4-5 óra fagyasztás után), tálald friss szőlőszemekkel vagy egy kevés mézzel meglocsolva.

    A tálalás előtt vedd ki a fagylaltot a fagyasztóból 10-15 perccel, hogy könnyebben lehessen adagolni.