Tabbouleh bulgurral, friss zöldségekkel és petrezselyemmel

Tabbouleh bulgurral

A tabbouleh egy hagyományos közel-keleti étel, amely az egészség és frissesség jegyében készült. A recept alapja a bulgur, egy finomra őrölt búza, amely a legjobb tápanyagforrások egyike. Az ételhez használt friss zöldségek és fűszerek – mint a petrezselyem, a menta és a citrom – teszik különlegessé a tabbouleh-t. Az étel Libanonból származik, és az egész közel-keleti régióban népszerű. A tabbouleh egy frissítő, könnyű étkezés, amely ideális köretként, de önálló ételként is fogyasztható.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Bulgur
2 db Friss paradicsom
1 db Uborka
1 csokor Friss petrezselyem
1 csokor Friss mentalevél
2 ek. Friss citromlé
3 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bulgurt forró vízben főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni. Ezt követően villával lazítsuk fel a szemeket.

    A bulgurt ne főzzük túl, hogy megőrizzük a kellemes állagát.

    2

    A paradicsomot és az uborkát kockázzuk fel, a petrezselymet és a mentát apróra vágjuk.

    A friss zöldségek aprítása egyenletes ízeket biztosít az ételben.

    3

    A felkockázott zöldségeket és a friss zöldfűszereket keverjük össze a bulgurral egy nagy tálban.

    A tálban való keverés segít, hogy az ízek jól összeérjenek.

    4

    Öntsük rá a citromlevet és az olívaolajat, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

    A citrom frissessége és az olívaolaj gazdagsága tökéletes harmóniát alkot.

    5

    Jól keverjük össze az összes hozzávalót, és azonnal tálaljuk.

    A tabbouleh frissen az igazi, de hűtőben is tárolható egy-két órán keresztül.