A bulgurt öblítsük le és főzzük meg a csomagoláson található utasítások szerint. Hagyjuk kihűlni.
Ha gyorsan szeretnénk kihűteni a bulgurt, öntsük át egy nagy tálba és tegyük hűtőbe pár percre.
A paradicsomokat és az uborkát apró kockákra vágjuk. A friss petrezselymet és mentát apróra vágjuk.
A petrezselyem és a menta friss íze adja a tabbouleh különleges aromáját.
A kihűlt bulgurt egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a felvágott paradicsomot, uborkát, petrezselymet és mentát.
Keverd jól össze, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon.
A citromot félbevágjuk és kifacsarjuk a levét. Az olívaolajat, sót és borsot is hozzáadjuk.
A friss citromlé adja a salátának a friss, pikáns ízt.
Jól összekeverjük az egészet, és tálalás előtt 15-20 percig pihentetjük a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt egy kis extra olívaolajat is locsolhatunk rá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.