Tabbouleh citrommal, friss zöldségekkel tálalva

Tabbouleh citrommal

A Tabbouleh egy hagyományos közel-keleti étel, amelyet friss zöldségekkel és bulgurral készítenek. A citrom és a friss fűszerek teszik igazán különlegessé, és egy könnyű, ínycsiklandó salátát alkotnak. Tálalható önálló ételként vagy kísérőként más fogásokhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Bulgur
3 db Paradicsom
1 db Uborka
2 csokor Friss petrezselyem
1 csokor Friss menta
1 db Citrom
3 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bulgurt öblítsük le és főzzük meg a csomagoláson található utasítások szerint. Hagyjuk kihűlni.

    Ha gyorsan szeretnénk kihűteni a bulgurt, öntsük át egy nagy tálba és tegyük hűtőbe pár percre.

    2

    A paradicsomokat és az uborkát apró kockákra vágjuk. A friss petrezselymet és mentát apróra vágjuk.

    A petrezselyem és a menta friss íze adja a tabbouleh különleges aromáját.

    3

    A kihűlt bulgurt egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a felvágott paradicsomot, uborkát, petrezselymet és mentát.

    Keverd jól össze, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon.

    4

    A citromot félbevágjuk és kifacsarjuk a levét. Az olívaolajat, sót és borsot is hozzáadjuk.

    A friss citromlé adja a salátának a friss, pikáns ízt.

    5

    Jól összekeverjük az egészet, és tálalás előtt 15-20 percig pihentetjük a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

    Tálalás előtt egy kis extra olívaolajat is locsolhatunk rá.