A bulgurt tedd egy tálba, öntsd rá 250 ml forró vizet, és hagyd állni 10 percig, hogy megpuhuljon.
A bulgur gyorsan megpuhul, de ha nem akarod, hogy túlfőjön, tartsd szemmel, hogy al dente maradjon.
Amíg a bulgur pihen, aprítsd fel finomra a petrezselymet, mentát, paradicsomot, uborkát és vöröshagymát.
A petrezselymet és a mentát ne vágd túl apróra, hogy jól látható maradjon a frissességük.
Miután a bulgur megpuhult, villával lazítsd fel, és keverd össze a felaprított zöldségekkel és fűszernövényekkel.
A bulgurt ne hagyd túl sokáig állni, mert akkor hajlamos lehet összeállni és szárazabbá válni.
Add hozzá az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, majd alaposan keverd össze.
A citromlé frissességet ad az ételnek, ha szeretnéd, egy kicsit több citromot is használhatsz.
Tálald hűtve, és ha szeretnéd, díszítsd friss mentalevelekkel vagy egy extra öntettel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.