Tabbouleh paradicsommal, friss mentával és petrezselyemmel

Tabbouleh paradicsommal

A tabbouleh egy hagyományos közel-keleti étel, amely friss zöldségekkel, petrezselyemmel, mentával és bulgurral készül. Ez a saláta gyakran szerepel a közel-keleti konyha étkezésein, és számos variációja létezik, a hozzávalók és fűszerek szabad variálásával. Az étel különösen frissítő a meleg nyári napokon, és egészséges, könnyed étkezést biztosít. A friss petrezselyem és menta gazdagítja az ízeket, míg a citromlé frissítő savassága kiemeli az étel ízét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Bulgur
1 csokor Friss petrezselyem
1 csokor Friss mentalevél
2 db Paradicsom
1 db Uborka
1 db Vöröshagyma
4 ek. Olívaolaj
2 ek. Friss citromlé
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bulgurt tedd egy tálba, öntsd rá 250 ml forró vizet, és hagyd állni 10 percig, hogy megpuhuljon.

    A bulgur gyorsan megpuhul, de ha nem akarod, hogy túlfőjön, tartsd szemmel, hogy al dente maradjon.

    2

    Amíg a bulgur pihen, aprítsd fel finomra a petrezselymet, mentát, paradicsomot, uborkát és vöröshagymát.

    A petrezselymet és a mentát ne vágd túl apróra, hogy jól látható maradjon a frissességük.

    3

    Miután a bulgur megpuhult, villával lazítsd fel, és keverd össze a felaprított zöldségekkel és fűszernövényekkel.

    A bulgurt ne hagyd túl sokáig állni, mert akkor hajlamos lehet összeállni és szárazabbá válni.

    4

    Add hozzá az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, majd alaposan keverd össze.

    A citromlé frissességet ad az ételnek, ha szeretnéd, egy kicsit több citromot is használhatsz.

    5

    Tálald hűtve, és ha szeretnéd, díszítsd friss mentalevelekkel vagy egy extra öntettel.