Tacacá cuia-ban tálalva, garnélával, jambu levelekkel és acarajé frittekkel

Tacacá cuia-ban tálalva (tradicionális tálalás)

A Tacacá egy tradicionális brazil étel, amely főként a Amazonas régióban népszerű. Az étel az ételek friss, ízes kombinációja, amely a garnélát, a jambu leveleket és a fűszeres tacacá alapot ötvözi. Az ételt a hagyományos cuia-ban (helyi tálban) tálalják, és a köretként adott acarajé frittek tovább gazdagítják az ízvilágot. Az étel a brazil konyha egyik legismertebb és legnépszerűbb street foodja, és különleges élményt nyújt a helyi ízeket kedvelők számára.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tacacá alap (tápláló leves alap)
4 db Acarajé (frittek)
2 db Jambu levél
200 g Garnéla
2 gerezd Fokhagyma
1 db Pimenta de cheiro (helyi fűszeres paprika)
1 ek. Koriander
1 tk.
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tacacá alapot melegítsd fel egy lábasban, hogy készen álljon a tálalásra.

    A tacacá alapot helyben is megvásárolhatod, de saját készítésű is lehet. Fontos, hogy jól ízesített legyen.

    2

    A garnélákat tisztítsd meg, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a fokhagymával és a pimenta de cheiro fűszeres paprikával.

    A garnélákat ne süsd túl, hogy ne legyenek rágósak.

    3

    A jambu leveleket törd össze, majd tedd a tacacá leves alapba. Adj hozzá egy kis koriandert és sót.

    A jambu levelek enyhén zsibbadó hatást adnak a levesnek, ami a tradicionális tacacá ízét adja.

    4

    Tálald a tacacát cuia-ban (helyi tálban), tetejére tedd a sült garnélákat, és helyezd mellé az acarajé fritteket.

    A cuia, a hagyományos tál, autentikus élményt nyújt, és a tacacá élvezetéhez elengedhetetlen.

    5

    Friss korianderrel és a jambu levelekkel díszítve tálald az ételt.

    A friss koriander fűszeres frissességet ad a tacacának, és kiemeli az ízeket.