A tacacá alapot melegítsd fel egy lábasban, hogy készen álljon a tálalásra.
A tacacá alapot helyben is megvásárolhatod, de saját készítésű is lehet. Fontos, hogy jól ízesített legyen.
A garnélákat tisztítsd meg, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a fokhagymával és a pimenta de cheiro fűszeres paprikával.
A garnélákat ne süsd túl, hogy ne legyenek rágósak.
A jambu leveleket törd össze, majd tedd a tacacá leves alapba. Adj hozzá egy kis koriandert és sót.
A jambu levelek enyhén zsibbadó hatást adnak a levesnek, ami a tradicionális tacacá ízét adja.
Tálald a tacacát cuia-ban (helyi tálban), tetejére tedd a sült garnélákat, és helyezd mellé az acarajé fritteket.
A cuia, a hagyományos tál, autentikus élményt nyújt, és a tacacá élvezetéhez elengedhetetlen.
Friss korianderrel és a jambu levelekkel díszítve tálald az ételt.
A friss koriander fűszeres frissességet ad a tacacának, és kiemeli az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.