Tisztítsd meg a garnélarákokat: távolítsd el a páncéljukat és a bélcsatornájukat, majd öblítsd le hideg vízzel.
A garnélarákok tisztításához használj éles kést vagy ollót. A bélcsatornát óvatosan távolítsd el, hogy ne sértsd meg a húst.
Aprítsd fel a fokhagymát, majd egy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olívaolajat közepes lángon.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megég és keserű lesz.
Add hozzá a fokhagymát és pirítsd 1 percig, majd add hozzá a garnélarákokat, a pirospaprikát, a füstölt paprikát, sót és borsot.
A pirospaprika és a füstölt paprika mélyebb ízt ad a rákoknak. Használhatsz más fűszereket is, például chilipelyhet vagy köményt.
Süsd a rákokat 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg rózsaszínűek és átlátszatlanok lesznek. Facsard rá a lime levét, majd tedd félre.
A garnélarákokat ne süsd túl, mert gumiszerűek lesznek. Amikor rózsaszínűek és átlátszatlanok, akkor vannak készen.
A salsa roja elkészítéséhez aprítsd fel a paradicsomot, a chilit és a vöröshagymát, majd turmixold össze simára egy kevés sóval és borssal.
A chili mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a csípőset, távolítsd el a magokat és a hártyákat a paprikából, vagy használj kevesebbet.
Egy kis serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olívaolajat, majd öntsd bele a pürésített szószt. Főzd közepes lángon 5 percig, amíg kissé besűrűsödik.
A szósz főzése segít kihozni az ízeket és besűríteni azt.
Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben, amíg enyhén pirultak és rugalmasak lesznek.
A tortillákat ne melegítsd túl, mert törékennyé válnak. Ha láng fölött melegíted, figyelj oda, hogy ne égjenek meg.
Tálalás: helyezz néhány garnélarákot minden tortilla közepére, kanalazz rá salsa roja szószt, majd szórd meg friss korianderrel.
A töltelék mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Kínálhatsz mellé más szószokat is, például tejfölt vagy avokádókrémet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.