Tacos de Frijoles tálalva

Tacos de Frijoles

A Tacos de Frijoles egy tradicionális mexikói étel, amely a legszegényebb rétegek konyhájából származik, de az idők során az egyik legnépszerűbb vegetáriánus fogássá vált. A fekete bab Mexikó egyik alapvető élelmiszere, amely magas fehérjetartalmának köszönhetően rendkívül tápláló. Az étel egyszerűsége és fűszeres, gazdag ízvilága miatt ideális választás egy könnyű, mégis laktató étkezéshez. Tökéletes ebédre vagy vacsorára, és remek alternatíva a húsos tacók helyett.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
400 g Fekete bab (főtt vagy konzerv)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros chili paprika
1 cs. Friss koriander
2 db Lime
2 ek. Olaj
1 tk.
1 tk. Feketebors
1 tk. Oregánó
1 tk. Füstölt paprika
100 g Reszelt sajt (opcionális)
10 db Kukoricalisztből készült tortillák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Ha szárított babot használsz, áztasd be egy éjszakára, majd főzd puhára. Ha konzerv babot használsz, öblítsd le hideg vízzel.

    A szárított babot legalább 8 órára áztasd be, hogy könnyebben megfőjön. A főzővízbe tehetsz egy babérlevelet, hogy ízesebb legyen.

    2

    Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát és a chili paprikát.

    A chili paprika mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a csípőset, használj enyhébb fajtát, vagy hagyd ki teljesen.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát 3-4 percig közepes lángon.

    Vigyázz, hogy a hagyma és a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

    4

    Add hozzá a babot a serpenyőbe, majd fűszerezd sóval, borssal, oregánóval és füstölt paprikával. Keverd össze és főzd 5 percig.

    A füstölt paprika különleges, mély ízt ad az ételnek. Ha nincs otthon, használhatsz helyette sima paprikát is, de a végeredmény nem lesz ugyanaz.

    5

    Törd össze a babot egy villával vagy krumplinyomóval, hogy krémes, de még darabos állagú legyen.

    Ha teljesen krémes babkrémet szeretnél, használj botmixert.

    6

    Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.

    Ügyelj arra, hogy a tortillák ne égjenek meg. Ha láng fölött melegíted, figyelj oda, hogy egyenletesen piruljanak meg.

    7

    Töltsd meg a tortillákat a fűszeres babkrémmel, majd szórd meg friss korianderrel és reszelt sajttal (ha használod).

    A töltelék mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ne töltsd túl a tortillákat, mert akkor nehéz lesz összehajtani és enni.

    8

    Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.

    A lime lé frissességet és savasságot ad az ételnek, ami tökéletesen kiegészíti a babos tölteléket.