Ha szárított babot használsz, áztasd be egy éjszakára, majd főzd puhára. Ha konzerv babot használsz, öblítsd le hideg vízzel.
A szárított babot legalább 8 órára áztasd be, hogy könnyebben megfőjön. A főzővízbe tehetsz egy babérlevelet, hogy ízesebb legyen.
Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát és a chili paprikát.
A chili paprika mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a csípőset, használj enyhébb fajtát, vagy hagyd ki teljesen.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát 3-4 percig közepes lángon.
Vigyázz, hogy a hagyma és a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.
Add hozzá a babot a serpenyőbe, majd fűszerezd sóval, borssal, oregánóval és füstölt paprikával. Keverd össze és főzd 5 percig.
A füstölt paprika különleges, mély ízt ad az ételnek. Ha nincs otthon, használhatsz helyette sima paprikát is, de a végeredmény nem lesz ugyanaz.
Törd össze a babot egy villával vagy krumplinyomóval, hogy krémes, de még darabos állagú legyen.
Ha teljesen krémes babkrémet szeretnél, használj botmixert.
Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.
Ügyelj arra, hogy a tortillák ne égjenek meg. Ha láng fölött melegíted, figyelj oda, hogy egyenletesen piruljanak meg.
Töltsd meg a tortillákat a fűszeres babkrémmel, majd szórd meg friss korianderrel és reszelt sajttal (ha használod).
A töltelék mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ne töltsd túl a tortillákat, mert akkor nehéz lesz összehajtani és enni.
Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.
A lime lé frissességet és savasságot ad az ételnek, ami tökéletesen kiegészíti a babos tölteléket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.