Tacos de Pollo con Salsa Roja tálalva

Tacos de Pollo con Salsa Roja

A Tacos de Pollo con Salsa Roja egy ízekben gazdag mexikói taco, amelyet a guajillo chili és az érett paradicsom pikáns keveréke tesz különlegessé. Ez a taco a mexikói utcai ételek egyik klasszikusa, amely a fűszeres és enyhén csípős salsa tökéletes harmóniáját alkotja a szaftos csirkével. Ha szereted az autentikus mexikói ételeket, és egy igazán zamatos tacóra vágysz, akkor ez a recept biztosan elnyeri a tetszésed!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Csirkemell vagy csirkecombfilé
300 g Érett paradicsom
2 db Guajillo chili paprika
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cs. Friss koriander
2 db Lime
250 ml Csirkealaplé
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Feketebors
1 tk. Őrölt kömény
10 db Kukoricalisztből készült tortillák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forrald fel a csirkealaplevet egy edényben, majd tedd bele a csirkét, és főzd 20 percig, amíg meg nem puhul.

    A csirkealaplé helyett használhatsz vizet is, de a csirkealaplé gazdagabb ízt ad.

    2

    Vedd ki a csirkét az alapléből, hagyd kihűlni pár percig, majd tépkedd szálakra.

    A húst villával is széttépkedheted, ha túl forró a kezednek.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát 3-4 percig közepes lángon.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad az ételnek.

    4

    Add hozzá a felaprított paradicsomot és a beáztatott guajillo chilit, majd főzd 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A guajillo chilit áztasd be forró vízbe legalább 30 percre, hogy megpuhuljon és könnyebben lehessen turmixolni.

    5

    Öntsd hozzá a csirkealaplé egy részét, majd turmixold össze az egészet sima salsává.

    A turmixolás előtt hagyd kicsit hűlni a keveréket, hogy elkerüld a baleseteket.

    6

    Öntsd vissza a serpenyőbe a salsa roját, add hozzá a tépett csirkét, és főzd további 5 percig.

    Ha túl sűrű a szósz, adj hozzá még egy kis csirkealaplevet.

    7

    Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.

    A tortillákat egy konyharuhába csomagolva tartsd melegen, amíg tálalod.

    8

    Töltsd meg a tortillákat a salsa rojás csirkével, majd szórd meg friss korianderrel.

    A salsa roja mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha szereted a csípőset, használhatsz erősebb salsa roját.

    9

    Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.

    A lime leve kiemeli a salsa roja ízeit, és frissességet ad a tacónak.