Tacos de Rajas con Queso tĂĄlalva

Tacos de Rajas con Queso

A Tacos de Rajas con Queso egy klasszikus mexikĂłi Ă©tel, amelyet a sĂŒlt poblano paprika jellegzetes fĂŒstös Ă­ze Ă©s a krĂ©mes olvadĂłs sajt tesz kĂŒlönlegessĂ©. Eredete MexikĂł közĂ©psƑ Ă©s dĂ©li rĂ©szeire vezethetƑ vissza, ahol a poblano paprikĂĄt hagyomĂĄnyosan tejföllel Ă©s sajttal kombinĂĄljĂĄk. Ez a taco tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs vegetĂĄriĂĄnusok szĂĄmĂĄra, Ă©s remekĂŒl illik egy könnyed ebĂ©dhez vagy vacsorĂĄhoz. A lime Ă©s a friss koriander pedig mĂ©g frissebbĂ© Ă©s ĂŒdĂ­tƑbbĂ© teszi az Ă­zeket.

ElƑkĂ©szĂŒlet 25 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 45 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 4 db Poblano paprika
⭕ 1 db FehĂ©r hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 cs. Friss koriander
⭕ 2 db Lime
⭕ 200 g Mexikói olvadós sajt (Oaxaca vagy Monterey Jack)
⭕ 100 ml Tejföl
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Feketebors
⭕ 1 tk. Oregánó
⭕ 10 db KukoricalisztbƑl kĂ©szĂŒlt tortillĂĄk

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    SĂŒsd meg a poblano paprikĂĄkat közvetlen lĂĄng felett vagy sĂŒtƑben 220°C-on, amĂ­g a hĂ©juk megfeketedik.

    LĂĄng felett gyorsabban sĂŒl, de figyelj, hogy ne Ă©gjen meg! A sĂŒtƑben egyenletesebben tudod sĂŒtni.

    2

    Tedd a sĂŒlt paprikĂĄkat egy zĂĄrt edĂ©nybe vagy mƱanyag zacskĂłba 10 percre, hogy a gƑz segĂ­tse a hĂ©j eltĂĄvolĂ­tĂĄsĂĄt.

    Ez a lĂ©pĂ©s nagyon fontos, mert a gƑzben meglĂĄgyul a paprika hĂ©ja, Ă­gy könnyebben le tudod hĂșzni.

    3

    HĂșzd le a hĂ©jĂĄt, tĂĄvolĂ­tsd el a magokat, majd vĂĄgd csĂ­kokra a paprikĂĄt.

    A magok eltĂĄvolĂ­tĂĄsĂĄval csökkentheted a paprika csĂ­pƑssĂ©gĂ©t.

    4

    Aprítsd fel a hagymåt és a fokhagymåt.

    5

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olajat, Ă©s dinszteld meg a hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt 3-4 percig közepes lĂĄngon.

    Ne pirítsd meg a hagymåt és a fokhagymåt, csak dinszteld, hogy édesebb íze legyen.

    6

    Add hozzĂĄ a poblano csĂ­kokat, sĂłzd, borsozd, Ă©s szĂłrd meg oregĂĄnĂłval. FƑzd 5 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzå több fƱszert.

    7

    Öntsd hozzĂĄ a tejfölt, Ă©s keverd össze, hogy krĂ©mes ĂĄllagot kapjon.

    Hasznålj zsírosabb tejfölt a gazdagabb íz érdekében.

    8

    SzĂłrd rĂĄ a sajtot, Ă©s fƑzd tovĂĄbbi 2-3 percig, amĂ­g teljesen megolvad.

    Hasznålj olyan sajtot, ami jól olvad, példåul Monterey Jack vagy Oaxaca sajtot.

    9

    MelegĂ­tsd fel a tortillĂĄkat egy szĂĄraz serpenyƑben vagy közvetlenĂŒl lĂĄng fölött, hogy kissĂ© megpiruljanak.

    Ne melegĂ­tsd tĂșl a tortillĂĄkat, mert kiszĂĄradnak Ă©s törĂ©kennyĂ© vĂĄlnak.

    10

    Töltsd meg a tortillåkat a krémes poblano-sajtos keverékkel, majd szórd meg friss korianderrel.

    Ne töltsd tĂșl a tortillĂĄkat, mert nehĂ©z lesz összehajtani Ă©s könnyen szĂ©tesik.

    11

    Tálalás elƑtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.

    A lime leve kiemeli a többi Ă­zt, de ne vidd tĂșlzĂĄsba, mert elnyomhatja azokat.