Tacos de Vegetales tálalva

Tacos de Vegetales

A Tacos de Vegetales egy könnyed és egészséges alternatíva a hagyományos mexikói tacókhoz. A pirított zöldségek roppanós textúrája és a lime frissessége tökéletes egyensúlyt teremt az ízek között. Ez a taco kifejezetten népszerű azok körében, akik vegetáriánus vagy vegán életmódot követnek, mivel teljes mértékben növényi alapú, mégis laktató és ízletes. A friss avokádó és a koriander teszi igazán autentikussá ezt az ételt, amely ideális választás egy könnyű vacsorához vagy baráti összejövetelekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Sárga kaliforniai paprika
1 db Cukkini
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros chili paprika
2 db Paradicsom
1 db Avokádó
1 cs. Friss koriander
2 db Lime
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Feketebors
1 tk. Őrölt kömény
1 tk. Füstölt paprika
10 db Kukoricalisztből készült tortillák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a kaliforniai paprikákat, cukkinit, hagymát, paradicsomot és a chilit.

    A chilit magozd ki, ha nem szereted a túl csípős ízt. A zöldségeket vágd nagyjából egyforma méretűre a megfelelő sülés érdekében.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát 3-4 percig közepes lángon.

    A hagymát és a fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhetnek. Addig dinszteld, amíg üvegesek nem lesznek.

    3

    Add hozzá a paprikákat, cukkinit és paradicsomot, majd fűszerezd sóval, borssal, köménnyel és füstölt paprikával.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha szereted a csípőset, adj hozzá egy kis chiliport is.

    4

    Pirítsd a zöldségeket 8-10 percig, amíg kissé megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

    Ne fedd le a serpenyőt, mert a zöldségek párolódni fognak ahelyett, hogy pirulnának. Időnként keverd meg, hogy egyenletesen süljenek.

    5

    Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.

    A láng felett nagyon gyorsan megpirulnak, ezért figyelj rájuk, hogy ne égjenek meg.

    6

    Töltsd meg a tortillákat a pirított zöldségekkel, majd szórd meg friss korianderrel és szeletelt avokádóval.

    A koriandert és az avokádót csak tálalás előtt add hozzá, hogy frissek maradjanak.

    7

    Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.

    A lime leve kiemeli a zöldségek ízét és frissességet kölcsönöz a tacónak.