Egy nagy fazékba öntsd a vizet, és add hozzá a húst. Forrald fel, majd habozd le a tetejéről a képződött habot.
A habozás eltávolítja a levesből a szennyeződéseket és a fehérjéket, így tisztább és ízletesebb lesz a leves.
Add hozzá a sót, a babérleveleket, a feketeborsot, és a félbevágott, megpirított vöröshagymát. Lassú tűzön főzd 1 órán át.
A vöröshagyma megpirítása mélyebb ízt ad a levesnek. A fűszereket teatojásban is beleteheted, így könnyebb eltávolítani a végén.
A főzés közben darabold fel a zöldségeket. Egy óra után add hozzá a sárgarépát, fehérrépát, zellert és póréhagymát a húsleveshez. Főzd további 1,5 órán keresztül.
A zöldségeket ne vágd túl kicsire, mert akkor szétfőnek a hosszú főzési idő alatt. A zöldségek hozzáadásának időpontja fontos, hogy ne főjenek túl.
A húst óvatosan vedd ki a levesből, és szeleteld fel vékonyan. A zöldségeket szintén szedd ki, és tartsd melegen.
A húst hagyd pihenni pár percig szeletelés előtt, hogy a szaftok ne folyjanak el.
Szűrd le a húslevest, és tedd félre tálaláshoz.
A húslevest szűrd le alaposan, hogy tiszta és átlátszó legyen.
Tálald a Tafelspitzet forrón, a szeletelt hússal, a zöldségekkel, főtt burgonyával, friss metélőhagymával és almás tormával. Önts a tányérra egy kis húslevest is, hogy még ízletesebb legyen.
A Tafelspitzhez kínált almás torma friss és pikáns ízt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.