Taiyaki almával tálalva, friss sütemény almás töltelékkel

Taiyaki almával

A taiyaki egy tradicionális japán sütemény, amelyet gyakran különféle töltelékekkel, például vörös babpürével, vaníliával vagy almával készítenek. Az almás változat egy különleges, friss és ízletes desszertet kínál, amely tökéletes reggelire vagy délutáni uzsonnára. A fahéjjal ízesített alma gazdag, édes ízt ad a puha tésztának, míg a formázott sütemény egy aranybarna, ropogós külsőt biztosít. A taiyaki egy igazán különleges japán édesség, amely biztosan mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Kenyértészta (vagy süteménytészta)
2 db Alma
50 g Cukor
0.5 tk. Fahéj
1 ek. Citromlé
1 db Tojás
1 tk. Vaníliás cukor
500 ml Olaj (a sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az almákat hámozd meg, vágd apró kockákra, majd egy serpenyőben keverd össze a cukorral, fahéjjal és citromlével. Főzd addig, amíg az alma megpuhul és a keverék sűrűsödik.

    Ha szeretnéd, egy kis vaníliás cukrot is hozzáadhatsz, hogy még ínycsiklandóbb legyen az alma töltelék.

    2

    A tésztát nyújtsd ki vékonyra, és vágj belőle kör alakú darabokat, amelyek megfelelnek a taiyaki sütő formájának.

    A tésztát nem kell túl vékonyra nyújtani, hogy ne szakadjon el a töltelék hozzáadása közben.

    3

    Tedd a tésztát a taiyaki sütő formájába, majd kanalazz egy kis almás tölteléket a tészta közepébe.

    Ne rakd túl sok tölteléket, mert a tészta nem fog rendesen összezáródni, és kifolyhat a töltelék sütés közben.

    4

    A tésztát óvatosan hajtsd össze, hogy a töltelék bent maradjon, és tedd a formát a sütőbe.

    A forma jól záródjon, hogy a tészta ne nyíljon ki sütés közben, és a töltelék ne folyjon ki.

    5

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd süsd a taiyakit aranybarnára, körülbelül 2-3 percig mindkét oldalon.

    A sütési idő gyors, így figyeld, hogy ne égjen meg. A megfelelő hőmérséklet eléréséhez próbálj ki egy kis darabot, hogy megtudd, hogy az olaj elég forró-e.

    6

    A kész taiyakit tedd le papírtörlőre, hogy a felesleges olajat le tudja szívni.

    7

    Tálald melegen, és élvezd a friss, alma ízű taiyakidat!