Az almákat hámozd meg, vágd apró kockákra, majd egy serpenyőben keverd össze a cukorral, fahéjjal és citromlével. Főzd addig, amíg az alma megpuhul és a keverék sűrűsödik.
Ha szeretnéd, egy kis vaníliás cukrot is hozzáadhatsz, hogy még ínycsiklandóbb legyen az alma töltelék.
A tésztát nyújtsd ki vékonyra, és vágj belőle kör alakú darabokat, amelyek megfelelnek a taiyaki sütő formájának.
A tésztát nem kell túl vékonyra nyújtani, hogy ne szakadjon el a töltelék hozzáadása közben.
Tedd a tésztát a taiyaki sütő formájába, majd kanalazz egy kis almás tölteléket a tészta közepébe.
Ne rakd túl sok tölteléket, mert a tészta nem fog rendesen összezáródni, és kifolyhat a töltelék sütés közben.
A tésztát óvatosan hajtsd össze, hogy a töltelék bent maradjon, és tedd a formát a sütőbe.
A forma jól záródjon, hogy a tészta ne nyíljon ki sütés közben, és a töltelék ne folyjon ki.
Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd süsd a taiyakit aranybarnára, körülbelül 2-3 percig mindkét oldalon.
A sütési idő gyors, így figyeld, hogy ne égjen meg. A megfelelő hőmérséklet eléréséhez próbálj ki egy kis darabot, hogy megtudd, hogy az olaj elég forró-e.
A kész taiyakit tedd le papírtörlőre, hogy a felesleges olajat le tudja szívni.
Tálald melegen, és élvezd a friss, alma ízű taiyakidat!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.