Takuan saláta, friss korianderrel és szezámmaggal

Takuan salátában

A Takuan saláta egy frissítő japán étel, amelyet általában Takuan (fermentált retek) felhasználásával készítenek. A Takuan egyedülálló íze jól kiegészíti a ropogós uborkát és a szezámmag édesen pörkölt ízét. A saláta frissítő és egészséges étkezés, amely könnyedén illeszkedik a napi étrendbe.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Takuan (fermentált retek)
1 db Friss uborka
2 ek. Rizsecet
1 ek. Szezámmag
2 ek. Friss koriander
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A Takuant vágd vékony szeletekre, és tedd félre.

    Ha a Takuan túl erős ízű lenne, tartsd hideg vízben pár percig, hogy enyhüljön a sóssága.

    2

    Az uborkát szeld fel vékony karikákra, majd egy tálban keverd össze a Takuannal.

    Az uborkát is érdemes szorosan vágni, hogy szép, egyenletes legyen a saláta.

    3

    A rizsecetet, olívaolajat, sót és borsot keverd össze egy kis tálban, hogy elkészítsd a saláta dresszinget.

    A dresszingnek enyhén savanykásnak kell lennie, hogy kiemelje a Takuan és uborka friss ízét.

    4

    A dresszinget öntsd a Takuan-uborka keverékre, és alaposan keverd össze.

    A dresszinget csak közvetlenül tálalás előtt add hozzá, hogy a saláta ne ázzon el.

    5

    A salátát szórd meg friss korianderrel és szezámmaggal.

    A koriander frissítő, citrusos ízt ad, a szezámmag pedig ropogós textúrát biztosít.