Tamagoyaki tál, tojásos omlett csíkokkal, rizsen, tengeri algával és petrezselyemmel díszítve.

Tamagoyaki tál

A tamagoyaki egy hagyományos japán omlett, amelyet gyakran reggelire fogyasztanak. A tálban történő tálalás az étel újabb, modern formája, ahol a tamagoyakit rizsre helyezik, majd különféle zöldségekkel és fűszerekkel díszítik. Az étel gazdag és ínycsiklandó, és ideális választás egy könnyű, de tápláló étkezéshez. Az omlett lágysága és a rizs alapja tökéletes egyensúlyt ad az ételnek, míg a tengeri alga és petrezselyem frissességet és ropogósságot biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 ek. Olívaolaj
1 db Tengeri alga
250 g Főtt rizs
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verd fel egy tálban, majd add hozzá a szójaszószt, mirint és a cukrot. Keverd jól össze, hogy a cukor feloldódjon.

    Ha lágyabb ízű tamagoyakit szeretnél, kevesebb cukrot használhatsz, vagy egy kevés víz hozzáadásával hígíthatod.

    2

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és locsold meg egy kis olívaolajjal. Önts bele egy kis adag tojásos keveréket, és amikor elkezd megszilárdulni, hajtsd félbe. Ismételd meg ezt a folyamatot, amíg az összes tojásos keverék elfogy.

    A hagyományos tamagoyaki elkészítésénél a serpenyőt enyhén meg kell hajlítani, hogy a tojásokat könnyen fel tudd tekerni.

    3

    A kész tamagoyakit vágd fel csíkokra, és tálald egy frissen főtt rizs tetején.

    A rizst ne hagyd túl forrón, mivel a tamagoyaki így jobban eloszlik rajta, és nem olvad el túl gyorsan.

    4

    A tálra helyezd a felvágott tamagoyakit, majd szórd meg a tetejét felaprított tengeri algával és friss petrezselyemmel.

    A tengeri alga ropogós textúrát ad, de ha nem szereted, helyettesítheted friss korianderrel is.