A tojásokat verd fel egy tálban, majd add hozzá a szójaszószt, mirint és a cukrot. Keverd jól össze, hogy a cukor feloldódjon.
Ha lágyabb ízű tamagoyakit szeretnél, kevesebb cukrot használhatsz, vagy egy kevés víz hozzáadásával hígíthatod.
Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és locsold meg egy kis olívaolajjal. Önts bele egy kis adag tojásos keveréket, és amikor elkezd megszilárdulni, hajtsd félbe. Ismételd meg ezt a folyamatot, amíg az összes tojásos keverék elfogy.
A hagyományos tamagoyaki elkészítésénél a serpenyőt enyhén meg kell hajlítani, hogy a tojásokat könnyen fel tudd tekerni.
A kész tamagoyakit vágd fel csíkokra, és tálald egy frissen főtt rizs tetején.
A rizst ne hagyd túl forrón, mivel a tamagoyaki így jobban eloszlik rajta, és nem olvad el túl gyorsan.
A tálra helyezd a felvágott tamagoyakit, majd szórd meg a tetejét felaprított tengeri algával és friss petrezselyemmel.
A tengeri alga ropogós textúrát ad, de ha nem szereted, helyettesítheted friss korianderrel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.