Tamagoyaki wrap, friss avokádóval és tamagoyaki tojással, friss korianderrel

Tamagoyaki Wrap

A Tamagoyaki egy japán omlett, amely a finomított tojás és fűszerek kombinációja. A Tamagoyaki Wrap a hagyományos japán ételt egy új formában kínálja, amely tökéletes egy könnyed étkezéshez. A wrap belsejében található tojás, avokádó és nori kombinációja egy igazán friss és ínycsiklandó ételt eredményez, amely egyaránt népszerű japán éttermekben és otthoni főzés során.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
1 csésze Sushi rizs
2 db Nori (tengeri alga)
1 ek. Soya szósz
1 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 ek. Olívaolaj
150 ml Víz
1 db Avokádó
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst készítsd el a csomagoláson található utasítások szerint. Amikor kész, tedd félre, hogy kihűljön.

    A rizst mindig öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, és puhán sűrű állagot kapj.

    2

    A tojásokat verjük fel egy tálban, majd adjuk hozzá a szójaszószt, mirint és cukrot. Keverd jól össze.

    A tamagoyaki ízét a szójaszósz és mirin kombinációja adja. Ha édesebbre szeretnéd, adj hozzá még egy kis cukrot.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd öntsd bele a felvert tojásos keveréket. Főzd alacsony lángon, és amikor kezd sűrűsödni, óvatosan hajtsd fel a tojást.

    A tojáslapoknak egyenletesnek kell lenniük. Az alacsony hőmérséklet segít abban, hogy szépen összeálljanak a rétegek.

    4

    Amikor a tojás teljesen átsült, formálj egy hosszú hengert a serpenyőben, és tedd félre hűlni.

    A tojásnak nem szabad túl száraznak lennie, hogy könnyen fel lehessen tekerni.

    5

    A nori lapokat terítsd le egy tiszta felületre, majd egyenletesen oszlasd el rajtuk a lehűlt rizst.

    A rizst finoman nyomd rá, hogy ne legyen túl tömör, de jól tapadjon a norihoz.

    6

    A kihűlt tamagoyaki tekercset vágd fel, és tedd a nori közepére. Az avokádót szeleteld fel, és tedd a tojás mellé.

    Az avokádó krémes textúrát ad a wrapnak, míg a tamagoyaki édes és gazdag ízt biztosít.

    7

    Most pedig óvatosan tekerd fel a norit, hogy egy szép wrapot kapj.

    A wrapot ne tekerd túl szorosra, hogy ne szakadjon el, és a töltelék szépen elférjen benne.

    8

    Vágd fel szeletekre, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander frissességet ad, és tökéletesen illik az ételhez.