Tamalito vajjal, kukoricás tészta lime levéllel tálalva

Tamalito vajjal

A Tamalito a mexikói konyha egyik hagyományos édessége, amely kukoricás tésztával és finom töltelékkel készül. A recept az alapvető kukoricalisztes alapanyagokat ötvözi egy lágy, vajas tésztával, ami tökéletesen illik a lime friss ízéhez. Ezt az ételt gyakran fogyasztják reggelire vagy vacsorára, és az ínycsiklandó állaga miatt bármilyen étkezés részeként csodálatos lehet. A tamalito készítése egyszerű és gyors, ugyanakkor gazdag ízélményt ad, amely könnyedén elvarázsolja az étkezéseket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Kukoricaliszt
100 ml Tej
100 g Vaj
50 g Cukor
0.5 tk.
1 tk. Sütőpor
1 db Fél lime leve

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg egy lábasban, majd add hozzá a tejhez és keverd össze, hogy a vaj teljesen feloldódjon.

    A vajat ne forrald, csak melegítsd fel, hogy könnyen összeolvadjon a tejjel.

    2

    A kukoricalisztet egy tálban keverd össze a sütőporral és a sóval.

    A kukoricaliszt legyen finom szemcsés, hogy a tamalito lágy és puha legyen.

    3

    Öntsd a meleg vajat és tejet a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze sima tésztává.

    Ha túl sűrű lenne a tészta, adj hozzá még egy kis tejet, hogy könnyen formázható legyen.

    4

    A tésztát oszd kisebb adagokra, és formázz belőlük kicsi, ovális golyókat, vagy ha szeretnéd, kis hengereket is készíthetsz belőle.

    A tésztát ne nyomd túl keményre, mert a tamalito puha és könnyű állagú lesz a legfinomabb.

    5

    A formázott tésztákat egy tepsibe helyezd, és süsd 180°C-os sütőben 25-30 percig, amíg szép aranybarnák lesznek.

    A sütőből kivéve hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    6

    A kész Tamalitokat tálald frissen, egy kis lime levével locsolva.

    A lime frissességet ad az ételnek, és emeli a kukoricaliszt ízét.