A vajat olvaszd meg egy lábasban, majd add hozzá a tejhez és keverd össze, hogy a vaj teljesen feloldódjon.
A vajat ne forrald, csak melegítsd fel, hogy könnyen összeolvadjon a tejjel.
A kukoricalisztet egy tálban keverd össze a sütőporral és a sóval.
A kukoricaliszt legyen finom szemcsés, hogy a tamalito lágy és puha legyen.
Öntsd a meleg vajat és tejet a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze sima tésztává.
Ha túl sűrű lenne a tészta, adj hozzá még egy kis tejet, hogy könnyen formázható legyen.
A tésztát oszd kisebb adagokra, és formázz belőlük kicsi, ovális golyókat, vagy ha szeretnéd, kis hengereket is készíthetsz belőle.
A tésztát ne nyomd túl keményre, mert a tamalito puha és könnyű állagú lesz a legfinomabb.
A formázott tésztákat egy tepsibe helyezd, és süsd 180°C-os sütőben 25-30 percig, amíg szép aranybarnák lesznek.
A sütőből kivéve hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.
A kész Tamalitokat tálald frissen, egy kis lime levével locsolva.
A lime frissességet ad az ételnek, és emeli a kukoricaliszt ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.