A tamarind pépet tedd egy nagy lábasba, add hozzá a cukrot, fehérborecetet, fokhagymát és gyömbért, majd jól keverd össze.
Használj friss tamarind pépet a legjobb íz eléréséhez. A tamarind savanyú íze csodálatosan kiegyensúlyozza a chutney édes és fűszeres jegyeit.
Törd össze a koriander magot és add hozzá a lábasba a fahéjjal, chilivel, sóval.
A koriander és a fahéj fűszeres, meleg ízt ad a chutney-nak, miközben a chili csípőssé teszi.
Keverd alaposan össze, majd tedd fel a keveréket alacsony lángon főni. Főzd 30-40 percig, amíg a keverék sűrűsödni kezd.
Főzés közben figyelj arra, hogy a chutney ne karamellizálódjon túl. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet.
Amikor a chutney megfelelő állagot ért el, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Ezután tárold üvegekben, és hűtsd le.
A chutney friss és fűszeres íze még intenzívebb lesz, ha egy-két órát pihen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.