Tamarind chutney üvegben, gazdag barna színű fűszeres szósz

Tamarind chutney

A tamarind chutney az indiai konyha egyik legismertebb és legfinomabb szósza, amely tamarind pépből, cukorból, ecetből és számos fűszerből készül. A tamarind, mint alapanyag, az indiai és dél-ázsiai ételek fontos része, és különleges savanykás ízt ad a chutney-nak. A chutney története az indiai háztartásokba nyúlik vissza, és az étkezések elengedhetetlen kísérője. A tamarind chutney édes, savanyú és enyhén csípős ízével minden étkezést feldob, legyen szó húsételekről, zöldségekről vagy akár rizses fogásokról.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
150 g Tamarind pép
100 g Cukor
100 ml Fehérborecet
2 cm Friss gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
1 db Szárított chilipaprika
1 tk. Koriander mag
1 rúd Fahéj
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tamarind pépet tedd egy nagy lábasba, add hozzá a cukrot, fehérborecetet, fokhagymát és gyömbért, majd jól keverd össze.

    Használj friss tamarind pépet a legjobb íz eléréséhez. A tamarind savanyú íze csodálatosan kiegyensúlyozza a chutney édes és fűszeres jegyeit.

    2

    Törd össze a koriander magot és add hozzá a lábasba a fahéjjal, chilivel, sóval.

    A koriander és a fahéj fűszeres, meleg ízt ad a chutney-nak, miközben a chili csípőssé teszi.

    3

    Keverd alaposan össze, majd tedd fel a keveréket alacsony lángon főni. Főzd 30-40 percig, amíg a keverék sűrűsödni kezd.

    Főzés közben figyelj arra, hogy a chutney ne karamellizálódjon túl. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet.

    4

    Amikor a chutney megfelelő állagot ért el, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Ezután tárold üvegekben, és hűtsd le.

    A chutney friss és fűszeres íze még intenzívebb lesz, ha egy-két órát pihen.