Tandoor naan szezámmaggal tálalva, frissen sült és illatos

Tandoor naan szezámmaggal

A tandoor naan egy klasszikus indiai étel, amelyet hagyományosan tandoor kemencében sütnek. Az indiai konyhában alapvető étkezési elem, amely minden étel mellé tökéletes kísérő. A naan tészta puha és légies belseje és ropogós kérge az egyik legkedveltebb jellemvonása. A szezámmag hozzáadásával gazdagabb ízvilágot kapunk, miközben a magok kellemesen roppannak a fogaink között. Ezt a receptet az indiai konyha kedvelőinek, és mindazoknak ajánlom, akik szeretnék saját maguk elkészíteni a tandoor naan-t otthon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 1 óra 30 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
250 ml Víz
1 ek. Cukor
1 tk.
1 ek. Sütőpor
150 g Joghur
30 g Vaj
2 ek. Szezámmag
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálba tedd a lisztet, a sót, a cukrot, és a sütőport. Keverd össze alaposan.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy könnyebb legyen a tészta kidolgozása.

    2

    Adj hozzá 150 ml langyos vizet és a joghurtot, majd kezdd el összegyúrni a tésztát. Gyúrd simára, és ha szükséges, adj hozzá még vizet, amíg egy rugalmas, nem túl ragacsos tésztát kapsz.

    A tészta legyen kicsit lágy, de ne túl ragacsos. Ha szükséges, egy kevés lisztet is adhatsz hozzá.

    3

    Keleszd a tésztát 1-1,5 órán át meleg helyen, amíg a térfogatának kétszeresére nő.

    A tésztát érdemes egy tiszta konyharuhával letakarni, hogy ne száradjon ki.

    4

    Miután a tészta megkelt, oszd 8 egyenlő részre, és formázz belőlük kis golyókat.

    Ha a tészta túl ragacsos, enyhén lisztezd le a kezed, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    5

    Nyújtsd ki a golyókat egyenletes, ovális formára, és szórd meg őket a szezámmaggal.

    Ha a szezámmag nem tapad, enyhén vizezd meg a naanokat, hogy jobban ragadjon rá.

    6

    Egy forró serpenyőben, olajjal megkent felületen süsd a naanokat mindkét oldalán 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A serpenyő legyen nagyon forró, hogy a naanok szépen megpiruljanak anélkül, hogy túlságosan megégjenek.

    7

    Miután elkészült, kend meg a naanokat olvasztott vajjal, hogy még finomabb legyen.

    Az olvasztott vaj segít a naanoknak megőrizni a puhaságukat és gazdagabb ízt ad.