Egy nagy tálba tedd a lisztet, a sót, a cukrot, és a sütőport. Keverd össze alaposan.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy könnyebb legyen a tészta kidolgozása.
Adj hozzá 150 ml langyos vizet és a joghurtot, majd kezdd el összegyúrni a tésztát. Gyúrd simára, és ha szükséges, adj hozzá még vizet, amíg egy rugalmas, nem túl ragacsos tésztát kapsz.
A tészta legyen kicsit lágy, de ne túl ragacsos. Ha szükséges, egy kevés lisztet is adhatsz hozzá.
Keleszd a tésztát 1-1,5 órán át meleg helyen, amíg a térfogatának kétszeresére nő.
A tésztát érdemes egy tiszta konyharuhával letakarni, hogy ne száradjon ki.
Miután a tészta megkelt, oszd 8 egyenlő részre, és formázz belőlük kis golyókat.
Ha a tészta túl ragacsos, enyhén lisztezd le a kezed, hogy könnyebben dolgozhass vele.
Nyújtsd ki a golyókat egyenletes, ovális formára, és szórd meg őket a szezámmaggal.
Ha a szezámmag nem tapad, enyhén vizezd meg a naanokat, hogy jobban ragadjon rá.
Egy forró serpenyőben, olajjal megkent felületen süsd a naanokat mindkét oldalán 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A serpenyő legyen nagyon forró, hogy a naanok szépen megpiruljanak anélkül, hogy túlságosan megégjenek.
Miután elkészült, kend meg a naanokat olvasztott vajjal, hogy még finomabb legyen.
Az olvasztott vaj segít a naanoknak megőrizni a puhaságukat és gazdagabb ízt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.