Pucold meg a burgonyát, a vöröshagymát és a fokhagymát, majd vágd apróra.
A burgonyát érdemes egyenletes méretűre vágni, hogy egyszerre főjenek meg.
Egy lábasban olvaszd fel a vajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Közepes lángon párold üvegesre, ügyelve, hogy ne égjen meg.
A hagymát lassú tűzön párold, hogy édesebb ízt kapjon, és ne égjen meg.
Add hozzá a burgonyát a lábasba, majd öntsd fel a zöldségleves alaplével. Forrald fel, majd közepes lángon főzd 15-20 percig, amíg a burgonya teljesen megpuhul.
Ha nincs zöldségleves alaplé, használhatsz vizet is, de ebben az esetben ízesítsd a levest intenzívebben.
Amikor a burgonya megpuhult, vedd le a tűzről, és egy botmixer segítségével pürésítsd az egészet simára.
A pürésítésnél figyelj, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok, így lesz igazán krémes a leves.
Öntsd hozzá a tejszínt, majd keverd jól el. Ízesítsd sóval, borssal és tárkonnyal, majd újra melegítsd fel közepes lángon, de ne forrald fel.
A tejszínt óvatosan melegítsd, nehogy kicsapódjon. A tárkonyt ízlés szerint adagold, mert nagyon intenzív íze van.
Végül adj hozzá egy evőkanál citromlevet, hogy frissítő ízt kapjon. Alaposan keverd el, majd tálald melegen.
A citromlé frissességet ad a levesnek, de ha nem szereted, el is hagyhatod. Tálaláskor díszítheted egy kevés tejszínnel és friss tárkonnyal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.