Aprítsd finomra a vöröshagymát és a fokhagymát, hogy könnyen elkeveredjenek a szószban.
Használj éles kést a hagymák aprításához, így elkerülheted a könnyezést. A fokhagymát zúzd össze vagy reszeld le a még intenzívebb ízért.
Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az aprított vöröshagymát és párold üvegesre.
Alacsony lángon párold a hagymát, hogy ne égjen meg és ne barnuljon meg túlságosan. Az üvegesre párolás azt jelenti, hogy a hagyma áttetszővé válik.
Add hozzá a zúzott fokhagymát és a fahéjrudat, majd pirítsd további 1 percig, amíg illatos lesz.
A fokhagymát csak rövid ideig pirítsd, mert könnyen megéghet és keserű ízt adhat a szósznak. A fahéjrudat egészben add hozzá, így könnyen eltávolíthatod a végén.
Öntsd hozzá a paradicsompürét, majd keverd el alaposan.
Használj jó minőségű, sűrű paradicsompürét a gazdagabb ízért. Ha nincs otthon paradicsompüré, használhatsz aprított paradicsomot is, de ebben az esetben hosszabb ideig kell főznöd a szószt, hogy besűrűsödjön.
Adj hozzá mézet és almaecetet, majd főzd alacsony lángon 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A méz és az almaecet egyensúlyozza a paradicsom savasságát és mélyebb ízt ad a szósznak. Ha nincs otthon almaecet, használhatsz citromlevet is.
Távolítsd el a fahéjrudat, majd keverd bele az apróra vágott friss tárkonyt.
A tárkonyt csak a végén add hozzá, hogy megőrizze friss ízét és aromáját. Ha nincs friss tárkonyod, használhatsz szárított tárkonyt is, de ebben az esetben kevesebbet tegyél bele, mert intenzívebb az íze.
Ízesítsd sóval és borssal, majd főzd további 2 percig.
Kóstold meg a szószt, mielőtt sóval és borssal ízesíted, hogy elkerüld a túlsózást. Használj frissen őrölt borsot a jobb ízért.
Hagyd kissé hűlni, majd tálald sült húsokhoz, tésztákhoz vagy grillezett zöldségekhez.
A szósz melegen és hidegen is finom. Jól záródó edényben a hűtőben tárolva több napig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.