Tárkonyos gyömbéres kókuszmártás tálalva

Tárkonyos gyömbéres kókuszmártás

A tárkonyos gyömbéres kókuszmártás egy különleges kombinációja a friss tárkony enyhén ánizsos ízének, a gyömbér csípősségének és a kókusztej krémes gazdagságának. Ez a mártás tökéletesen illik grillezett csirke, hal vagy sült zöldségek mellé, de akár szendvicsekhez is különleges ízt adhat. Az elkészítése egyszerű, mégis gazdag, komplex ízélményt nyújt, amely feldobja a hétköznapi fogásokat és ünnepi alkalmakra is tökéletes választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Kókusztej
10 g Friss tárkony
15 g Friss gyömbér
1 gerezd Fokhagyma
1 db Friss lime leve
15 ml Olívaolaj
1 ek. Méz
0.5 tk.
0.25 tk. Fehér bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd finomra a friss tárkonyt, gyömbért és fokhagymát. Facsard ki a lime levét.

    A gyömbért érdemes először meghámozni, majd nagyon apróra vágni vagy reszelni, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok.

    2

    Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá a fokhagymát és gyömbért. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Folyamatosan kevergesd.

    3

    Öntsd hozzá a kókusztejet, majd keverd bele a lime levét és a mézet. Főzd alacsony hőfokon 5-7 percig, amíg a mártás besűrűsödik.

    A kókusztejet főzés előtt alaposan rázd fel, hogy a krém és a víz összekeveredjen.

    4

    Add hozzá az aprított tárkonyt, majd ízesítsd sóval és fehér borssal ízlés szerint. Főzd további 2-3 percig.

    A tárkonyt csak a végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját és a színét.

    5

    Ha simább állagot szeretnél, pürésítsd botmixerrel, de darabosan is tálalható.

    Pürésítés előtt vedd le a tűzről a serpenyőt, hogy ne fröcsköljön a forró mártás.

    6

    A kész mártást hagyd kicsit hűlni, majd tálald grillezett csirke, hal vagy sült zöldségek mellé. Hűtőben tárolva akár 3 napig is frissen tartható.

    Ha a mártás túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés kókusztejet vagy vizet a kívánt állag eléréséhez.