Aprítsd finomra a friss tárkonyt, gyömbért és fokhagymát. Facsard ki a lime levét.
A gyömbért érdemes először meghámozni, majd nagyon apróra vágni vagy reszelni, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok.
Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá a fokhagymát és gyömbért. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Folyamatosan kevergesd.
Öntsd hozzá a kókusztejet, majd keverd bele a lime levét és a mézet. Főzd alacsony hőfokon 5-7 percig, amíg a mártás besűrűsödik.
A kókusztejet főzés előtt alaposan rázd fel, hogy a krém és a víz összekeveredjen.
Add hozzá az aprított tárkonyt, majd ízesítsd sóval és fehér borssal ízlés szerint. Főzd további 2-3 percig.
A tárkonyt csak a végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját és a színét.
Ha simább állagot szeretnél, pürésítsd botmixerrel, de darabosan is tálalható.
Pürésítés előtt vedd le a tűzről a serpenyőt, hogy ne fröcsköljön a forró mártás.
A kész mártást hagyd kicsit hűlni, majd tálald grillezett csirke, hal vagy sült zöldségek mellé. Hűtőben tárolva akár 3 napig is frissen tartható.
Ha a mártás túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés kókusztejet vagy vizet a kívánt állag eléréséhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.