Tárkonyos vörösboros kapribogyómártás tálalva

Tárkonyos vörösboros kapribogyómártás

A tárkonyos vörösboros kapribogyómártás egyedülálló kombinációja a fűszeres, sós és édes ízeknek. A vörösbor gazdag aromája, a tárkony frissessége és a kapribogyó sós karaktere tökéletesen kiegészítik egymást, így egy igazán különleges mártást kapunk. Ez a szósz ideális választás grillezett húsok, sült zöldségek vagy akár tészták mellé is. Képzeld el, ahogy a vörösbor és tárkony illata betölti a konyhát, miközben a kapribogyó sós íze teszi teljessé az ételt. Ez a mártás nemcsak ízletes, de látványos is, és bármely étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Vörösbor
50 g Kapribogyó
10 g Friss tárkony
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Olívaolaj
20 g Barnacukor
30 ml Balsamic ecet
5 g
3 g Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: a vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg és aprítsd finomra, a tárkonyt és kapribogyót öblítsd le és aprítsd durvára.

    A kapribogyót érdemes lecsepegtetni és enyhén kinyomkodni, hogy ne legyen túl sós a mártás.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az aprított vöröshagymát, és párold 3-4 percig, amíg üveges lesz.

    A vöröshagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg és ne barnuljon túl gyorsan.

    3

    Add hozzá az aprított fokhagymát, majd pirítsd további 1 percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagymát csak rövid ideig pirítsd, mert könnyen megég és keserű ízt ad a mártásnak.

    4

    Öntsd hozzá a vörösbort és a balsamic ecetet, majd add hozzá a barnacukrot, sót és borsot. Keverd alaposan össze.

    A balzsamecet ad egy kis savanykás, gyümölcsös ízt a mártásnak. Ha nincs otthon, helyettesítheted egy kevés vörösborecettel.

    5

    Forrald fel a mártást, majd csökkentsd a hőfokot alacsonyra, és főzd 15-20 percig, amíg kissé besűrűsödik.

    A mártást időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le az aljára. Ha túl gyorsan sűrűsödik, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.

    6

    Add hozzá a kapribogyót és a tárkonyt, majd főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kapribogyó és a tárkony friss, üde ízt ad a mártásnak. Ne főzd túl őket, mert elvesztik az aromájukat.

    7

    Kóstold meg a mártást, és ha szükséges, állítsd be az ízeket több kapribogyóval a sósabb ízért vagy cukorral az édességért.

    Az ízek beállításánál vedd figyelembe, hogy a mártás hűlés közben még sűrűsödik és az ízek intenzívebbé válnak.

    8

    Hagyd kissé kihűlni, majd tálald grillezett húsok, sült zöldségek vagy tészta mellé.

    A mártás jól passzol marhahúshoz, sertéshúshoz, csirkéhez és halakhoz is. Tálalás előtt díszítheted friss tárkonylevelekkel.