Tarte de nata citromhéjjal, friss és krémes tésztában

Tarte de nata citromhéjjal

A Tarte de nata, vagyis a portugál tojásos pite, az egyik legismertebb édesség Portugáliában. Az étel története a belső kolostorokhoz nyúlik vissza, ahol a tojásfehérjét használták a selymes krémek készítéséhez, a tojássárgáját pedig más finom desszertekhez. Az édes pite számos variációban készül, és a citromhéj hozzáadása friss, citrusos ízt ad a krémes belsőnek. A Tarte de nata ma már az egyik legnépszerűbb portugál desszert, amit szinte mindenhol megtalálunk, friss, ropogós tésztával.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 csomag Leveles tészta
500 ml Tej
150 g Cukor
4 db Tojás
100 ml Tejszín
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Citromhéj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A leveles tésztát nyújtsd ki, és helyezd bele egy muffinformába vagy piteformába, úgy, hogy az oldala is befedje a formát.

    A leveles tészta könnyen nyújtható, de figyelj arra, hogy ne legyen túl vékony, hogy ne törjön el sütés közben.

    2

    A tojásokat verd fel egy tálban a cukorral, majd add hozzá a tejet, tejszínt, vaníliás cukrot és a citromhéjat. Keverd simára.

    A citromhéj friss ízt ad a krémnek, és remekül illik a tarte de nata édes ízéhez.

    3

    A tejes keveréket öntsd a tésztára, és ügyelj arra, hogy a krém a tésztáig érjen, de ne túl magasan.

    Ne töltsd túl a formát, mert a krém sütés közben megemelkedhet.

    4

    Előmelegített sütőben 180°C-on süsd 25-30 percig, amíg a tészta aranybarna és a krém meg nem szilárdul.

    A sütő hőmérséklete fontos, hogy a tészta ne égjen meg, míg a krém megfelelő állagot kap.

    5

    A kész tarte de nata-t hagyd kihűlni, majd szórd meg egy kevés porcukorral tálalás előtt.

    A porcukor a tálalás előtt egy kis extra édességet ad a tetejére, amit a citromhéj friss íze jól kiegyensúlyoz.