A leveles tésztát nyújtsd ki, és helyezd bele egy muffinformába vagy piteformába, úgy, hogy az oldala is befedje a formát.
A leveles tészta könnyen nyújtható, de figyelj arra, hogy ne legyen túl vékony, hogy ne törjön el sütés közben.
A tojásokat verd fel egy tálban a cukorral, majd add hozzá a tejet, tejszínt, vaníliás cukrot és a citromhéjat. Keverd simára.
A citromhéj friss ízt ad a krémnek, és remekül illik a tarte de nata édes ízéhez.
A tejes keveréket öntsd a tésztára, és ügyelj arra, hogy a krém a tésztáig érjen, de ne túl magasan.
Ne töltsd túl a formát, mert a krém sütés közben megemelkedhet.
Előmelegített sütőben 180°C-on süsd 25-30 percig, amíg a tészta aranybarna és a krém meg nem szilárdul.
A sütő hőmérséklete fontos, hogy a tészta ne égjen meg, míg a krém megfelelő állagot kap.
A kész tarte de nata-t hagyd kihűlni, majd szórd meg egy kevés porcukorral tálalás előtt.
A porcukor a tálalás előtt egy kis extra édességet ad a tetejére, amit a citromhéj friss íze jól kiegyensúlyoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.