Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A leveles tésztát nyújtsd ki, és béleld ki vele a piteformát, majd tedd a tésztát a hűtőbe pihenni 10 percre.
A tészta pihentetése segít abban, hogy ne zsugorodjon össze a sütés során.
A tojásokat verd fel a cukorral, majd add hozzá a tejszínt és a vanília kivonatot. Keverd simára, hogy a tészta krémes tölteléket kapjon.
A tojások felverése segít a töltelék légies textúrájában.
A csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd óvatosan add hozzá a töltelékhez, és jól keverd össze.
A csokoládé tökéletesen összekeverhető, ha alacsony hőmérsékleten olvasztod.
Öntsd a csokoládés tölteléket a hűtőben pihenő leveles tésztára, és egyenletesen oszlasd el.
A töltelék legyen egyenletesen elosztva a tésztán, hogy minden falatba jusson belőle.
Süsd 25-30 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz, és a töltelék megdermed.
A süteményt akkor vedd ki, amikor a töltelék középen kissé megrepedt, de nem folyik ki.
Hagyd teljesen kihűlni, majd tálald frissen, porcukorral megszórva.
A porcukor könnyen rászórható, ha a sütemény teljesen kihűlt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.