Tarte de nata csokoládéval, francia sütemény csokoládéval és tojásos töltelékkel

Tarte de nata csokoládéval

A Tarte de nata egy híres francia desszert, amely eredetileg tojásos, vaníliás töltelékkel készült, de mára számos változata létezik. A csokoládés változat különlegessé teszi ezt az ételt, hiszen a gazdag csokoládé és a krémes töltelék tökéletes harmóniában vannak. Eredetileg Párizsból származik, és világszerte elterjedt, mivel könnyen elkészíthető és rendkívül ízletes. A Tarte de nata a francia konyha egyedülálló klasszikusa, amit minden édesszájú rajongó imád.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 csomag Leveles tészta
250 ml Tejszín
2 db Tojás
100 g Cukor
1 tk. Vanília kivonat
100 g Csokoládé (étcsokoládé)
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A leveles tésztát nyújtsd ki, és béleld ki vele a piteformát, majd tedd a tésztát a hűtőbe pihenni 10 percre.

    A tészta pihentetése segít abban, hogy ne zsugorodjon össze a sütés során.

    2

    A tojásokat verd fel a cukorral, majd add hozzá a tejszínt és a vanília kivonatot. Keverd simára, hogy a tészta krémes tölteléket kapjon.

    A tojások felverése segít a töltelék légies textúrájában.

    3

    A csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd óvatosan add hozzá a töltelékhez, és jól keverd össze.

    A csokoládé tökéletesen összekeverhető, ha alacsony hőmérsékleten olvasztod.

    4

    Öntsd a csokoládés tölteléket a hűtőben pihenő leveles tésztára, és egyenletesen oszlasd el.

    A töltelék legyen egyenletesen elosztva a tésztán, hogy minden falatba jusson belőle.

    5

    Süsd 25-30 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz, és a töltelék megdermed.

    A süteményt akkor vedd ki, amikor a töltelék középen kissé megrepedt, de nem folyik ki.

    6

    Hagyd teljesen kihűlni, majd tálald frissen, porcukorral megszórva.

    A porcukor könnyen rászórható, ha a sütemény teljesen kihűlt.