A leveles tésztát nyújtsd ki egy lisztezett felületen, majd bélelj ki vele egy piteformát. A széleit hajtsd le, hogy a tészta a formát teljesen kitöltse.
Ha a tészta túl ragadós, egy kis liszttel megszórhatod, hogy könnyebben dolgozhass vele.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A tésztát helyezd a formába, majd egy villával szúrkálj bele néhány helyen, hogy ne púposodjon fel sülés közben.
A tészta alját is süsd elő pár percig, hogy ropogós legyen, amikor a krém kerül rá.
A tejben oldd fel a cukrot és a vaníliás cukrot. Közben a tojásokat verdd fel, majd keverd hozzá a lisztet és a fahéjat.
A fahéj igazán különlegessé teszi ezt a desszertet, de ha kevesebb fahéjat szeretnél, akkor csökkentheted a mennyiségét.
A tejes keveréket lassan, folyamatos keverés mellett öntsd a tojásos masszába. Keverd simára, majd öntsd rá a tésztára.
A massza összekeverésekor ügyelj arra, hogy ne legyenek csomók. Használhatsz szűrőt is, hogy sima krémet kapj.
Süsd a tartot a 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a teteje aranybarna és a krém megszilárdul.
Ha túl gyorsan kezd el barnulni a teteje, takard le alufóliával, hogy ne égjen meg.
Miután elkészült, hagyd egy kicsit hűlni, majd szórd meg friss fahéjjal tálalás előtt.
A fahéj különleges aromát ad az ételnek, és még vonzóbbá teszi a tálalást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.