Tarte de nata fahéjjal, friss vaníliás krémmel és fahéjjal a tetején

Tarte de nata fahéjjal

A Tarte de nata egy hagyományos portugál desszert, amely az egész világon híres a krémes vaníliás töltelékéről és a ropogós leveles tésztáról. Az eredeti receptet Belém városában találták ki, és azóta az egyik legismertebb édesség Portugáliában. A fahéjjal készült változata egy kis csavart ad a klasszikus recepthez, és különleges ízélményt kínál minden édesszájúnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 tekercs Leveles tészta
250 ml Tej
100 g Cukor
2 db Tojás
1 tk. Fahéj
2 ek. Liszt
1 csomag Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A leveles tésztát nyújtsd ki egy lisztezett felületen, majd bélelj ki vele egy piteformát. A széleit hajtsd le, hogy a tészta a formát teljesen kitöltse.

    Ha a tészta túl ragadós, egy kis liszttel megszórhatod, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    2

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A tésztát helyezd a formába, majd egy villával szúrkálj bele néhány helyen, hogy ne púposodjon fel sülés közben.

    A tészta alját is süsd elő pár percig, hogy ropogós legyen, amikor a krém kerül rá.

    3

    A tejben oldd fel a cukrot és a vaníliás cukrot. Közben a tojásokat verdd fel, majd keverd hozzá a lisztet és a fahéjat.

    A fahéj igazán különlegessé teszi ezt a desszertet, de ha kevesebb fahéjat szeretnél, akkor csökkentheted a mennyiségét.

    4

    A tejes keveréket lassan, folyamatos keverés mellett öntsd a tojásos masszába. Keverd simára, majd öntsd rá a tésztára.

    A massza összekeverésekor ügyelj arra, hogy ne legyenek csomók. Használhatsz szűrőt is, hogy sima krémet kapj.

    5

    Süsd a tartot a 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a teteje aranybarna és a krém megszilárdul.

    Ha túl gyorsan kezd el barnulni a teteje, takard le alufóliával, hogy ne égjen meg.

    6

    Miután elkészült, hagyd egy kicsit hűlni, majd szórd meg friss fahéjjal tálalás előtt.

    A fahéj különleges aromát ad az ételnek, és még vonzóbbá teszi a tálalást.