A körtéket hámozd meg, vágd félbe, és távolítsd el a magházukat.
A körtéknek érdemes érettebbnek lenniük, de ne túl puhának.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a cukrot, és karamellizáld őket közepes lángon.
Tartsd szem előtt, hogy a karamell gyorsan eléghet, így folyamatosan kevergesd.
A karamellizált vaj-cukor keveréket öntsd bele egy kör alakú, sütésre alkalmas formába.
A forma legyen elég mély, hogy a körték kényelmesen elférjenek.
Helyezd bele a félbevágott körtéket a karamellre, és rendezd el őket szépen, majd tedd félre.
A körtéknek szép, szoros elrendezésben kell lenniük a formában.
Készítsd el a tésztát: szitáld a lisztet, a sütőport, és add hozzá a vaníliás cukrot. Keverd össze a tejjel, majd gyúrd össze a tésztát.
Ne keverd túl sokáig a tésztát, mert akkor kemény lesz.
Nyújtsd ki a tésztát, és borítsd rá a körtékre, ügyelve arra, hogy lefedje őket.
A tésztának elég vékonyra kell lennie ahhoz, hogy szépen átsüljön.
Tedd a formát a 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 30-40 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
A tésztát tűpróbával ellenőrizheted. Ha tiszta, elkészült.
A kész Tarte Tatint vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni 5-10 percig, mielőtt óvatosan megfordítod egy tányérra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.