A meghámozott almákat vágd szeletekre és távolítsd el a magházukat.
Érdemes keményebb almákat választani, hogy ne főjenek túl.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a cukrot, és karamellizáld őket közepes lángon.
A karamellizáláskor folyamatosan keverni kell, hogy elkerüld a cukor megégését.
A karamellizált vaj-cukor keveréket öntsd bele egy kör alakú, sütésre alkalmas formába.
A forma legyen elég mély, hogy az alma jól elférjen benne.
A karamellre helyezd el az alma szeleteket szép, szoros elrendezésben.
Figyelj arra, hogy az almák teljesen fedjék a karamellt.
Készítsd el a tésztát: szitáld a lisztet, a sütőport, majd add hozzá a vaníliás cukrot. Keverd össze a tejjel, majd gyúrd össze a tésztát.
Ne keverd túl sokáig a tésztát, hogy ne legyen túl kemény.
Nyújtsd ki a tésztát, és borítsd rá az almákra, ügyelve arra, hogy lefedje őket.
A tésztának elég vékonyra kell lennie ahhoz, hogy szépen átsüljön.
Tedd a formát a 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 30-40 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
A tésztát tűpróbával ellenőrizheted.
A kész Tarte Tatint vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni 5-10 percig, mielőtt óvatosan megfordítod egy tányérra.
A vaníliás cukrot keverd el egy kis vízben, és öntsd a kész Tarte Tatin tetejére, hogy finom vaníliás ízt adjon neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.