Tashkent saláta marhahússal, friss zöldségekkel és korianderrel

Tashkent saláta marhahússal

A Tashkent saláta egy hagyományos közép-ázsiai étel, amelyet friss zöldségekkel, fűszeres marhahússal és korianderrel készítenek. Az étel a gazdag ízek és textúrák kombinációja, amely a paradicsom, uborka és a friss koriander segítségével friss, ropogós élményt ad. A marhahús a salátában nemcsak ízesíti, hanem gazdag tápanyagforrást is biztosít, így ez az étel tökéletes választás egy könnyű, mégis tápláló étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Marhahús
1 db Uborka
2 db Paradicsom
1 db Hagyma
1 ág Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd apró kockákra, sózd és borsozd meg, majd egy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olívaolajat, és pirítsd meg a húst.

    A marhahús pirítása során ügyelj arra, hogy ne hagyd túlsütni, mert az étel elveszítheti szaftosságát.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd finomra, majd egy másik serpenyőben pirítsd meg őket olívaolajon, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma pirítása fontos, hogy az étel alapja gazdag ízű legyen.

    3

    A paradicsomot és uborkát szeleteld fel, és tedd félre, hogy tálalás előtt hozzá tudd adni a salátához.

    A friss paradicsom és uborka roppanós textúrát adnak, amitől a saláta még ízletesebb lesz.

    4

    A koriandert aprítsd fel, és tedd félre a saláta díszítésére.

    A koriander friss íze csodálatosan harmonizál a marhahússal, és színt ad az ételnek.

    5

    A kész marhahúst tedd a tálba, add hozzá a pirított hagymát, fokhagymát, és keverd jól össze.

    A húsnak éppen megfelelően kell kihűlnie, hogy a saláta friss és kellemes hőmérsékletű legyen.

    6

    Öntsd rá a citromlevet, és alaposan keverd el, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A citromlé frissességet és savasságot ad a salátának, ami jól kiegészíti a marhahús gazdag ízét.

    7

    Tálald a salátát a friss paradicsommal, uborkával, és szórd meg a felaprított korianderrel.

    A friss koriander díszítés a saláta végső érintése, ami nemcsak ízben, hanem látványban is feldobja az ételt.