Tejkaramellás ravioli tálalva

Tejkaramellás ravioli

A tejkaramellás ravioli egy igazán különleges édesség, amely az olasz ravioli hagyományait ötvözi a lágy tejkaramella édes ízével. A mascarpone selymessége és a tejszínes öntet gazdagabbá teszi ezt a desszertet, míg a darált dió enyhe ropogósságot ad neki. Ez a ravioli tökéletes választás egy ünnepi vacsorához vagy egy édes kényeztetéshez egy hideg estén. Egy csésze forró kávé vagy egy pohár desszertbor mellé tálalva válik igazán felejthetetlenné.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 50 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
2 db Tojás
20 ml Víz
1 csipet
150 g Tejkaramella
100 g Mascarpone
30 g Porcukor
1 tk. Vanília kivonat
100 ml Tejszín
30 g Olvasztott vaj
30 g Darált dió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Szitáld át a lisztet egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és lassan dolgozd össze a tésztát. Szükség szerint adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas legyen.

    A liszt minősége befolyásolhatja a tészta állagát. Ha túl száraz a tészta, adj hozzá egy kevés vizet, de csak óvatosan, nehogy túl lágy legyen.

    2

    Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Csomagold fóliába és hagyd pihenni 30 percig.

    A pihentetés azért fontos, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen. Ha van időd, akár hosszabb ideig is pihentetheted.

    3

    A töltelékhez olvaszd meg a tejkaramellát egy kis lábosban alacsony hőfokon, majd keverd össze a mascarponéval, a porcukorral és a vanília kivonattal, hogy egy selymes, édes krémet kapj.

    A tejkaramellát óvatosan olvaszd, nehogy megégjen. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejszínt vagy tejet.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a tejkaramellás töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.

    A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd, hogy a ravioli ne legyen túl vastag. Ügyelj arra, hogy a töltelék között legyen elegendő hely a lezáráshoz.

    5

    Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.

    A széleket alaposan nyomkodd össze, akár egy villával is segítheted a lezárást. A derelyevágóval szebb formát kaphatsz.

    6

    Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

    Ne tegyél túl sok raviolit egyszerre a vízbe, mert összeragadhatnak. Ha feljöttek a víz tetejére, akkor már megfőttek.

    7

    Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon.

    A vajat ne hevítsd túl, nehogy megégjen. A ravioli óvatosan forgasd át, hogy ne törjenek össze.

    8

    Egy kis lábosban melegítsd fel a tejszínt, majd adj hozzá egy kevés darált diót, és keverd simára, hogy egy selymes öntetet kapj.

    A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd. Ha nincs dió, használhatsz más magot is, vagy akár el is hagyhatod.

    9

    Tálaláskor locsold meg a tejszínes öntettel, és szórd meg darált dióval. Melegen fogyaszd!

    Tálalás előtt díszítheted a raviolit porcukorral is.