Teljes kiőrlésű croissant tálalva

Teljes kiőrlésű croissant

A croissant a francia pékségek egyik legismertebb süteménye, amelyet számtalan variációban elkészíthetünk. A teljes kiőrlésű croissant egy egészségesebb alternatíva, amely rostban gazdagabb, mégis megőrzi a klasszikus croissant könnyed és ropogós textúráját. A mandulaliszt és a tápiókaliszt hozzáadása egyedülállóan finom és tápláló süteményt eredményez. Kiváló választás azok számára, akik szeretnék élvezni a croissant ízét anélkül, hogy lemondanának az egészségtudatos táplálkozásról. Ha egészséges alternatívát keresel a reggeli péksütemények között, ezt a receptet érdemes kipróbálnod!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 43 perc
470 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Teljes kiőrlésű liszt
100 g Mandulaliszt
50 g Tápiókaliszt
150 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Tej
40 g Méz
7 g Szárított élesztő
80 g Étcsokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést.

    2

    Egy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a mandulalisztet és a tápiókalisztet.

    A mandulaliszt és a tápiókaliszt hozzáadása javítja a tészta állagát és ízét. Ha nincs otthon, használhatsz helyette több teljes kiőrlésű lisztet.

    3

    Adj hozzá a vajat, és morzsold el a lisztkeverékkel, amíg morzsás állagú lesz.

    A vaj legyen hideg, hogy könnyebb legyen elmorzsolni a liszttel. A morzsás állag elengedhetetlen a jó textúrához.

    4

    Egy másik edényben keverd össze a tejet, a mézet, a tojást és az élesztőt, majd hagyd állni 5 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.

    Győződj meg róla, hogy a tej langyos, nem forró, mert a forró tej elpusztíthatja az élesztőt. Az élesztő aktiválódása biztosítja, hogy a croissantok szépen megkeljenek.

    5

    Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, és dolgozd össze, amíg egy lágy tésztát kapsz.

    Ne dolgozd túl a tésztát, mert kemény lehet a végeredmény. Csak addig keverd, amíg összeáll.

    6

    A tésztát nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. A háromszögek legyenek egyenlő méretűek, hogy a croissantok egyenletesen süljenek.

    7

    A háromszögek szélesebb végére kanalazz egy kevés apróra vágott étcsokoládét, majd tekerd fel croissant formára.

    A csokoládét ne tedd túl közel a szélekhez, hogy ne folyjon ki sütés közben.

    8

    Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyd kelni 20 percig.

    A kelesztés segít a croissantoknak még levegősebbé válni.

    9

    Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    Figyeld a croissantokat sütés közben, mert könnyen megéghetnek. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    10

    Ha kihűltek, szórd meg egy kevés mandulaliszttel, és már tálalhatod is.

    A mandulaliszt helyett használhatsz porcukrot is.