Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést.
Egy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a mandulalisztet és a tápiókalisztet.
A mandulaliszt és a tápiókaliszt hozzáadása javítja a tészta állagát és ízét. Ha nincs otthon, használhatsz helyette több teljes kiőrlésű lisztet.
Adj hozzá a vajat, és morzsold el a lisztkeverékkel, amíg morzsás állagú lesz.
A vaj legyen hideg, hogy könnyebb legyen elmorzsolni a liszttel. A morzsás állag elengedhetetlen a jó textúrához.
Egy másik edényben keverd össze a tejet, a mézet, a tojást és az élesztőt, majd hagyd állni 5 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
Győződj meg róla, hogy a tej langyos, nem forró, mert a forró tej elpusztíthatja az élesztőt. Az élesztő aktiválódása biztosítja, hogy a croissantok szépen megkeljenek.
Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, és dolgozd össze, amíg egy lágy tésztát kapsz.
Ne dolgozd túl a tésztát, mert kemény lehet a végeredmény. Csak addig keverd, amíg összeáll.
A tésztát nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. A háromszögek legyenek egyenlő méretűek, hogy a croissantok egyenletesen süljenek.
A háromszögek szélesebb végére kanalazz egy kevés apróra vágott étcsokoládét, majd tekerd fel croissant formára.
A csokoládét ne tedd túl közel a szélekhez, hogy ne folyjon ki sütés közben.
Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyd kelni 20 percig.
A kelesztés segít a croissantoknak még levegősebbé válni.
Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
Figyeld a croissantokat sütés közben, mert könnyen megéghetnek. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Ha kihűltek, szórd meg egy kevés mandulaliszttel, és már tálalhatod is.
A mandulaliszt helyett használhatsz porcukrot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.