Egy kis lábosban olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni, hogy ne legyen túl forró a tésztához.
Mikrohullámú sütőben is megolvaszthatod a vajat, de figyelj, hogy ne forrósítsd túl.
Egy nagy keverőtálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a zabpehelylisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót.
Ha nincs zabpehelyliszt, a zabpelyhet aprítógépben ledarálhatod. A fahéj elhagyható vagy helyettesíthető más fűszerekkel, például gyömbérrel vagy szerecsendióval.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, a vanília kivonatot és a mézet.
A méz mennyisége ízlés szerint változtatható. Használhatsz más édesítőszert is, például juharszirupot vagy agavészirupot.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.
A teljes kiőrlésű liszt több folyadékot szív fel, ezért ha a tészta túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés tejet.
Fokozatosan keverd bele az olvasztott vajat, hogy a tészta még lágyabb legyen.
A vajat lassan adagold, hogy elkerüld a csomók kialakulását a tésztában. Ne legyen forró a vaj, csak olvasztott állapotú.
Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki olajjal vagy vajjal.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt elkezded a sütést. Használhatsz sütőspray-t is a kikenéshez.
Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.
A teljes kiőrlésű gofri valamivel tovább sül, mint a hagyományos, ezért figyelj oda, hogy ne égjen meg.
Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.
A rácsra helyezés segít megőrizni a gofri ropogósságát.
Tálald frissen gyümölcsökkel, mézzel vagy natúr joghurttal.
A teljes kiőrlésű gofri remekül illik a friss gyümölcsökhöz, joghurthoz és mézhez. Kísérletezz bátran más feltétekkel is!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.