Teljes kiőrlésű gofri gyümölcsökkel és mézzel

Teljes Kiőrlésű Gofri

A teljes kiőrlésű gofri az egészségtudatos életmód egyik népszerű változata, amelyet egyre többen választanak reggelire vagy desszertként. A hagyományos gofrikhoz képest magasabb rosttartalommal bír, így hosszabb ideig biztosít teltségérzetet. A teljes kiőrlésű lisztnek és a zabpehelylisztnek köszönhetően tápanyagokban gazdag, miközben az íze finom és könnyed marad. Gyümölcsökkel, mézzel vagy natúr joghurttal tálalva tökéletes egyensúlyt teremt az egészséges és élvezetes étkezés között. Ha szeretnél egy tápláló és mégis ínycsiklandó gofrit, próbáld ki ezt a receptet!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Teljes kiőrlésű liszt
50 g Zabpehelyliszt
250 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
30 g Méz
10 g Sütőpor
1 tk. Fahéj
1 csipet
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis lábosban olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni, hogy ne legyen túl forró a tésztához.

    Mikrohullámú sütőben is megolvaszthatod a vajat, de figyelj, hogy ne forrósítsd túl.

    2

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a zabpehelylisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót.

    Ha nincs zabpehelyliszt, a zabpelyhet aprítógépben ledarálhatod. A fahéj elhagyható vagy helyettesíthető más fűszerekkel, például gyömbérrel vagy szerecsendióval.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, a vanília kivonatot és a mézet.

    A méz mennyisége ízlés szerint változtatható. Használhatsz más édesítőszert is, például juharszirupot vagy agavészirupot.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    A teljes kiőrlésű liszt több folyadékot szív fel, ezért ha a tészta túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés tejet.

    5

    Fokozatosan keverd bele az olvasztott vajat, hogy a tészta még lágyabb legyen.

    A vajat lassan adagold, hogy elkerüld a csomók kialakulását a tésztában. Ne legyen forró a vaj, csak olvasztott állapotú.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki olajjal vagy vajjal.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt elkezded a sütést. Használhatsz sütőspray-t is a kikenéshez.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    A teljes kiőrlésű gofri valamivel tovább sül, mint a hagyományos, ezért figyelj oda, hogy ne égjen meg.

    8

    Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.

    A rácsra helyezés segít megőrizni a gofri ropogósságát.

    9

    Tálald frissen gyümölcsökkel, mézzel vagy natúr joghurttal.

    A teljes kiőrlésű gofri remekül illik a friss gyümölcsökhöz, joghurthoz és mézhez. Kísérletezz bátran más feltétekkel is!