A halat tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk.
A halat érdemes frissen vásárolni, hogy az íze jobban átjárja a levest.
Egy lábasban forrósítsuk fel a kókusztejet, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, és pirítsuk őket üvegesre.
A kókusztej sima állagot ad a levesnek, így ne hagyjuk el ezt az összetevőt.
Adjuk hozzá a paradicsomot, a zöld chilit, a tamarindot, a kurkumát, és keverjük össze. Főzzük 10-15 percig, hogy a paradicsom levet eresszen és a fűszerek jól összeérjenek.
A tamarind adja a leves savanykás ízét, így fontos, hogy éppen a megfelelő mennyiséget adjunk hozzá.
Öntsük hozzá a szójaszószt és a vizet, majd főzzük a levest további 10 percig.
A szójaszósz sós ízt ad, így szükség szerint állítsuk be a só mennyiségét.
A haldarabokat adjuk a leveshez, és főzzük 15-20 percig, amíg a hal teljesen megpuhul.
A halat ne főzzük túl sokáig, mert a hús könnyen szétmállik.
Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel, és tálaljuk forrón.
A koriander friss, citrusos ízt ad a levesnek, amely remekül kiegészíti a tamarind savanykás ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.