Tenga tamarinddal, gazdag halleves kókusztejjel és friss korianderrel tálalva

Tenga tamarinddal

A Tenga tamarinddal egy hagyományos afrikai étel, amely különösen a nyugat-afrikai konyhában népszerű. A leves alapját a tamarind adja, amely a levesnek jellegzetes savanykás ízt kölcsönöz. Az étel gazdag fűszerekkel és kókusztejjel készül, így frissítő és ínycsiklandó élményt nyújt. A Tenga különösen tápláló, és könnyedén elkészíthető különleges alkalmakra vagy egy egyszerű étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Hal (pl. tilápia)
2 ek. Tamarind
2 db Paradicsom
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
200 ml Kókusztej
2 ek. Szójaszósz
1 csipet Fűszerek (só, bors, kurkuma)
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk.

    A halat érdemes frissen vásárolni, hogy az íze jobban átjárja a levest.

    2

    Egy lábasban forrósítsuk fel a kókusztejet, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, és pirítsuk őket üvegesre.

    A kókusztej sima állagot ad a levesnek, így ne hagyjuk el ezt az összetevőt.

    3

    Adjuk hozzá a paradicsomot, a zöld chilit, a tamarindot, a kurkumát, és keverjük össze. Főzzük 10-15 percig, hogy a paradicsom levet eresszen és a fűszerek jól összeérjenek.

    A tamarind adja a leves savanykás ízét, így fontos, hogy éppen a megfelelő mennyiséget adjunk hozzá.

    4

    Öntsük hozzá a szójaszószt és a vizet, majd főzzük a levest további 10 percig.

    A szójaszósz sós ízt ad, így szükség szerint állítsuk be a só mennyiségét.

    5

    A haldarabokat adjuk a leveshez, és főzzük 15-20 percig, amíg a hal teljesen megpuhul.

    A halat ne főzzük túl sokáig, mert a hús könnyen szétmállik.

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel, és tálaljuk forrón.

    A koriander friss, citrusos ízt ad a levesnek, amely remekül kiegészíti a tamarind savanykás ízét.