Egy közepes lábasban keverd össze a vizet, a cukrot és a reszelt lime-héjat, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
A lime héját vékonyan reszeld, hogy ne kerüljön bele a keserű fehér rész.
Hagyd a cukorszirupot teljesen kihűlni, majd keverd hozzá a frissen facsart lime levet és a tequilát.
A tequilát csak a kihűlt sziruphoz add, hogy az alkohol ne párologjon el.
Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.
A lapos edény segít, hogy a sorbet egyenletesebben fagyjon. A fagyasztás során időnként keverd át villával, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.
30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
A rendszeres keverés megakadályozza a nagy jégkristályok kialakulását.
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és egy csipet sóval a tetején.
A só kiemeli a lime és a tequila ízét, de csak óvatosan adagold.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.