Thai csirke wokban pirított zöldségekkel tálalva

Thai csirke wokban pirított zöldségekkel

A thai csirke wokban pirított zöldségekkel egy ízletes és egészséges étel, amely tökéletes választás egy gyors vacsorához. Az ázsiai konyha jellegzetes ízei, a szójaszósz, a gyömbér és a lime tökéletes harmóniát teremtenek a ropogós zöldségekkel és a szaftos csirkével. Ez a recept könnyen elkészíthető, így kezdők számára is ideális, ha valami különlegeset szeretnének varázsolni az asztalra. Friss és színes megjelenése mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
200 g Sárgarépa
150 g Cukkini
100 g Piros paprika
200 g Brokkoli
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámolaj
1 tk. Gyömbér (reszelt)
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 ek. Lime lé
0.5 tk. Chili pehely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd vékony csíkokra, és keverd össze 2 evőkanál szójaszósszal, majd tedd félre pácolódni 10 percre.

    A csirkét hosszabb ideig is pácolhatod, akár 30 percig is, hogy még ízletesebb legyen.

    2

    A zöldségeket mosd meg, a sárgarépát és cukkinit vágd vékony csíkokra, a paprikát szeleteld, a brokkolit pedig kisebb rózsákra szedd szét.

    A zöldségeket érdemes előkészíteni, mielőtt a wokban kezdesz sütni, mert a folyamat gyorsan zajlik.

    3

    Egy wokban hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a reszelt gyömbért és az aprított fokhagymát. Pirítsd meg őket pár másodpercig, amíg illatosak lesznek.

    A szezámolaj nagyon hamar megég, ezért figyelj oda, és ne hagyd magára a wokot.

    4

    Add hozzá a csirkecsíkokat, és nagy lángon süsd 5-6 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    A csirkét folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen süljön, és ne ragadjon le.

    5

    Tedd a zöldségeket a wokba, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg ropogósak maradnak. Keverd hozzá a maradék szójaszószt, a chili pelyhet és a lime levét.

    A zöldségeket ne süsd túl, fontos, hogy ropogósak maradjanak. A chili pelyhek mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.

    6

    Tálalás előtt szórd meg az ételt friss korianderrel. Kínálhatod önmagában vagy főtt rizs mellé.

    Ha nem szereted a koriandert, petrezselyemmel vagy bazsalikommal is helyettesítheted.