A csirkemellet vágd vékony csíkokra, és keverd össze 2 evőkanál szójaszósszal, majd tedd félre pácolódni 10 percre.
A csirkét hosszabb ideig is pácolhatod, akár 30 percig is, hogy még ízletesebb legyen.
A zöldségeket mosd meg, a sárgarépát és cukkinit vágd vékony csíkokra, a paprikát szeleteld, a brokkolit pedig kisebb rózsákra szedd szét.
A zöldségeket érdemes előkészíteni, mielőtt a wokban kezdesz sütni, mert a folyamat gyorsan zajlik.
Egy wokban hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a reszelt gyömbért és az aprított fokhagymát. Pirítsd meg őket pár másodpercig, amíg illatosak lesznek.
A szezámolaj nagyon hamar megég, ezért figyelj oda, és ne hagyd magára a wokot.
Add hozzá a csirkecsíkokat, és nagy lángon süsd 5-6 percig, amíg aranybarnák lesznek.
A csirkét folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen süljön, és ne ragadjon le.
Tedd a zöldségeket a wokba, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg ropogósak maradnak. Keverd hozzá a maradék szójaszószt, a chili pelyhet és a lime levét.
A zöldségeket ne süsd túl, fontos, hogy ropogósak maradjanak. A chili pelyhek mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.
Tálalás előtt szórd meg az ételt friss korianderrel. Kínálhatod önmagában vagy főtt rizs mellé.
Ha nem szereted a koriandert, petrezselyemmel vagy bazsalikommal is helyettesítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.