Thali észak-indiai stílusban, basmati rizzsel, aloo gobival, dal-lal, chapatival és pappadammal

Thali észak-indiai stílusban

A thali egy tradicionális indiai étkezés, amely az ország különböző régióiban eltérő lehet. Észak-Indiában a thali gazdag, fűszeres fogásokkal készül, és különféle ételek, mint a basmati rizs, curry-k, chapati, raita és pappadam találhatóak benne. Az étkezés mindig friss, ínycsiklandó, és a gazdag fűszerek, mint a garam masala és a koriander, különleges ízélményt biztosítanak. A thali egy bőséges és tápláló étkezés, amely ideális egy nagy családi vagy baráti összejövetelre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
3 ek. Tamarind chutney
1 adag Aloo Gobi (burgonya és karfiol curry)
1 adag Dal Tadka (fűszeres lencse)
1 adag Raita (joghurtos saláta)
2 db Chapati (indiai lapos kenyér)
2 db Pappadam (roppanós lencseszelet)
1 tk. Friss koriander
1 tk. Fűszerkeverék (garam masala)
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Szárított római kömény
1 ek. Friss lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst öblítsük le, majd főzzük meg a csomagoláson lévő utasítások szerint.

    A rizs főzéséhez használjunk arányos vizet, hogy puha és könnyű legyen.

    2

    Aloo Gobi elkészítéséhez, egy serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg a felaprított burgonyát és karfiolt, adjunk hozzá egy csipet sót, garam masalát, és fűszerezzük a kívánt fűszerekkel.

    Ne pirítsuk túl a zöldségeket, hogy megőrizzék a textúrájukat.

    3

    Dal Tadka készítéséhez, főzzük meg a lencsét, majd egy serpenyőben pirítsunk fűszereket (római kömény, garam masala), és öntsük a lencsére.

    A dalnak sima és krémes állagúnak kell lennie, ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet.

    4

    A raita elkészítéséhez, keverjünk össze joghurtot friss korianderrel, lime lével, sóval és egy csipet borssal.

    A raita segít kiegyensúlyozni az ételek fűszerességét és frissíti a fogásokat.

    5

    A chapati készítése során, készítsünk egy tésztát a lisztből, vízből, sóból, és gyúrjuk, amíg sima állagot nem kapunk. Pihentessük, majd formázzunk belőle kerek lapokat, és pirítsuk meg serpenyőben.

    A chapati tésztája puha és ruganyos legyen. Ha a tészta túl ragacsos, adjunk hozzá még lisztet.

    6

    A pappadamot egy forró serpenyőben ropogósra süssük, vagy mikrohullámú sütőben pár másodpercig melegítsük, amíg felpuffad.

    A pappadam gyorsan sült étel, ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg.

    7

    Minden ételt tálaljunk egy indiai thali tálon. Helyezzük el a basmati rizst, az aloo gobit, a dal-t, a raitát, a chapatit és a pappadamat, majd friss korianderrel díszítsük.